14/01/20 - 18:14h

Zimonjić: Nivo igre naših tenisera je bio veoma visok

 

Nakon što je Srbija osvojila trofej na inicijalnom izdanju ATP kupa, naš selektor Nenad Zimonjić rekao je da je veoma zadovoljan igrom srpskih tenisera.


Srbija je u finalu savladala Španiju rezultatom o d 2:1.

– Mislim da je nivo našeg tenisa bio veoma visok, naročito ako se ima u vidu da je ovo bila prva nedelja takmičenja u novoj sezoni. Nije lako igrati posle četiri-pet nedelja pauze. Moram da kažem da se od Novaka očekivalo da igra na ovako visokom nivou, znali smo da će njegov doprinos biti velik, što je jako teško. Želim da mu čestitam na tome, igrao je odlično i u singlu i u dublu.

On je zatim pohvalio u Dušana Lajovića:

– Što se tiče Dušana, kako je turnir odmicao, njegov nivo igre je bio sve viši, mislim da je pomalo iznenadio i sebe, posebno time koliko dobro može da igra na tvrdoj podlozi. Videli smo njegove rezultate prošle godine. Posebno je na šljaci imao velikih pobeda, ali ovo što smo videli od njega bilo je najbolje što se tiče tvrde podloge u dužem periodu. On je bio veliki deo uspeha ovog tima.

Šampiona ATP kupa je odlučio je dubl u kome su igrali Đoković i Troicki.

– Viktor je pomogao da se dobiju mečevi u dublu, dva odlučujuća, videli smo ga prvi put u tandemu sa Nikolom Ćaćićem, koji je bio dobro pripremljen i igrao je od početka na visokom nivou. U grupnoj fazi, taj prvi meč i prva pobeda bili su jako važni jer nismo znali šta možemo da očekujemo. Dobili su u dva seta iskusan tim, tako da sam zadovoljan i ponosan na njihovu igru. Nikola Milojević nije igrao, ali bio je uz tim, davao je podršku i spremao se sa njima za Australijan Open.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dušan Lajović, Dušan Lajović, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.