05/04/16 - 14:06h

Kirjos: Top 20? Lepo, ali 19 momaka je još uvek ispred mene

 


Australijanac Nik Kirjos od ponedeljka je 20. teniser sveta, a iako je to više nego odličan rezultat, izgleda da ”Bad boy” svetskog tenisa neće biti zadovoljan dok ne bude na čelu ATP liste.

zimbio.com

zimbio.com

Nik je prethodne nedelje igrao polufinale turnira u Majamiju, što je bio njegov prvi put da stigne do najboljih četiri na takmičenju Masters serije. Nakon sjajnih rezultata koje je beležio na terenima Ki Biskejna, Australijanac je došao do 20. mesta na ATP listi, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Nisam se nimalo promenio otkad igram tenis, još od juniorskih dana sam pokazivao mnogo emocija. Znao sam da mogu da beležim dobre rezultate, radio sam svakoga dana i to se isplaćuje. Lepo je ući u Top 20, ali je još uvek 19 momaka ispred mene, tako da ne uzimajte to toliko ozbiljno. Na kraju, to je samo tenis. – rekao je Kirjos.

Prekretnica u njegovoj dosadašnjoj karijeri bio je prvi turnir koji je osvojio, u Marseju.

I pre turnira u Marseju znao sam da sam sposoban za dobre stvari na turnirima, ali sada igram mnogo bolje i mirnije. U mnogo sam boljem fizičkom stanju i imam više iskustva. Poslednjih nekoliko godina bile su kao rolerkoster, ali sam mnogo toga naučio.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Nik Kirgios, Nik Kirjos, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.