26/04/24 - 16:33h

“Alkaras Express” silovito krenuo po het-trik

 

Ubedljiv start Alkarasa u Madridu.


Foto: Getty Images AsiaPac

Karlos Alkaras je ubedljivo preskočio prvu prepreku u Madridu. Aleksander Ševčenko nije uspeo ozbiljnije da se suprotstavi prvom nosiocu i braniocu titule – 6:2, 6:1 za svega 69 minuta igre.Špančev sledeći protivnik biće Brazilac Sejbut Vajld.

Deluje da su problemi sa rukom koji su ga prethodnih nedelja sprečavali da pruži svoj optimim – prošlost. Barem za sada. Alkaras je u prvom setu tri puta dolazio do brejka, ali je i sam pretrpeo jedan. Ševčenko je već imao dva brejka zaostatka kada je uspeo da osvoji gem na Alkarasov servis. Španac je odmah uzvratio i tako u prvom setu ispustio samo dva gema.

Početkom druge deonice je nanizao tri gema, uz dva brejka, pre nego što je Ševčenko uspeo da se „upiše“ na semafor. I to je bio i jedini gem koji je osvojio do kraja meča jer je već u sledećem pretrpeo četvrti brejk u drugom setu.

Alkaras je ove godine u Madridu u posebnoj misiji – želi da postane prvi igrač u istoriji ovog turnira koji ga je osvojio tri puta za redom. Jedino je on, uz Nadala, uspeo da odbrani titulu u španskoj prestonici. Rafa je rekorder sa pet titula.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Karlos Alkaraz, Masters, Masters u Madridu, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.