14/01/19 - 11:56h

“Uspeo sam da ostvarim neke ciljeve, trudiću se da se još popravim”

 

Srpski teniser Miomir Kecmanović zadovoljan je svojim debitantskim učešćem na Australijan openu.


Njega je na startu prvog grend slema sezone porazio Španac Fernando Verdasko, ali je Srbin zadovoljan svojom igrom:

– Zadovoljan sam pre svega time što sam uspeo da se kvalifikujem, a i danas sam odigrao dobar meč. Mislim da sam igrao OK, ali jednostavno je bio bolji. Bio je i spremniji s obzirom na to da sam se ja dosta mučio, bilo mi je loše zbog toplote, tako da moram još mnogo da radim na fizičkoj spremi. Generalno sam dobro počeo godinu, uspeo sam da ostvarim neke male zacrtane ciljeve, igram dosta bolje, sada ću da se trudim da se još popravim.

Kecmanović je tokom prvog seta odlično parirao španskom teniseru, izborio se za taj brejk gde je Verdasko bio bolji sa 7:5:

– Mislim da mi je nedostajala izdržljivost i konstantnost, to su dve stvari. Teniski smo bili skoro tu negde, pogotovo u prvom setu. Napravio sam dve jeftine greške forhendom, takvi padovi ne treba da mi se dešavaju, moram da radim i na igri pod pritiskom, a i Verdasko je mnogo iskusniji – njemu je ovo bio samo jedan od mečeva, a meni je ovo bilo sve i onda sam u tim momentima bio nervozniji. Meni je ovo bio i prvi meč na tri dobijena seta. Čak i da sam dobio jedan set, mislim da ne bih mogao da završim meč i da bi me u četvrtom setu uhvatili grčevi. Još nisam na potrebnom nivou. Jesam vredno radio, ali potrebni su i mečevi i iskustvo, ne mogu prvi meč da budem kao Novak spreman, a i danas je bilo 36 stepeni – na Tenerifama sam igrao i po šest setova na 26 stepeni. Toplota mi smeta, moram da vidim šta treba da uradim da mi ne smeta više.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Fernando Verdasko, Grend Slem, Miomir Kecmanović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.