03/10/20 - 10:32h

“Uslovi su drugačiji, ali su isti ciljevi, strast i motivacija”

 

Nakon plasmana u osminu finala Rolan Garosa, Španac Rafael Nadal rekao je da je zadovoljan kako je odigrao meč.


Rafa je u trećem kolu nadigrao Italijana Stefanosa Travalju sa 3:0 u setovima.

– Moj protivnik je, po mom mišljenju, veoma dobro igrao. Imao je odlično izdanje u Rimu i ovde je osvojio dva meča protiv Pabla Anduhara i Nišikorija. Izašao sam na teren sa najvećim poštovanjem i sa ciljem da pružim svoju najbolju igru. Kao što sam ranije rekao, napravio sam korak napred na mnogo načina. On je odigrao odličan drugi set, bio je blizu, ali sam ja uspeo da pronađem svoju igru. Srećan sam zbog toga. Ne osećam da sam toliko dominantan. Iako rezultat to govori, igra je druga priča. Svaki meč ponaosob je novi izazov. – rekao je Nadal.

Rolan Garos ove godine dosta je drugačiji u odnosu na prethodne.

– Izazovi su uvek isti. Dolazim ovde sa istim ciljem, strašću i motivacijom. Sa druge strane, sigurno je da su uslovi sa kojiima se sada suočavamo potpuno drugačiji od onih na koje smo navikli na Rolan Garosu. To je istina. Naravno da je idealna situacija drugačija. Ali, tu smo gde smo. U svakom trenutku moramo damo sve od sebe. Srećni smo zbog toga što uopšte možemo da igramo tenis u uslovima u kojima se svet trenutno nalazi. Toliko mnogo ljudi pati. Mi barem možemo da se potrudimo i da napravimo dobar šou za sve one koji su u svojim domovima, zar ne? Ovde sam da bih pružio najbolje od sebe. Danas je bio veoma dobar meč za mene i nadam se da ću nastaviti.

U narednom kolu očekuje ga duel sa američim kvlifikantom Sebastijanom Kordom, koji je svojoj mački dao ime po Špancu – Rafa.

– To prvo znači da sam predugo na TV, a i da imam 34 godine, što nije posebno lepa činjenica. Ali, srećan sam da čujem to. On je odličan igrač. Mladić sa mnogo snage. Mislim da je pred njim sjajna budućnost, ali nadam se ne još. On ima neophodne karakteristike da postane velika zvezda ovog sporta. Biće to težak meč. Moram da budem spreman za borbu-

Sebastijanov otac je 1988. godine osvojio grend slem titulu.

– Da, često sam ga gledao na TV kako igra. Igram tenis od treće godine i pratio sam mečeve na TV. Naravno da znam njegovog oca i koliko je bio dobar. – rekao je Rafa.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.