29/09/20 - 11:48h

Od dna do vrha, od sna do jave, za drugi Rolan Garos!

 

Najposećeniji grad na svetu, grad svetlosti, grad ljubavi, Pariz, ima i svoje „brdašce“ slave na koje svi žele da se popnu.


Novak Djokovic

Visok 324 metara sa 1665 stepenika do vrha, pružajući neverovatan pogled na okruženje oko vas, Ajfelov toranj, izgrađen 1889. godine pruža, onom ko do njegovog vrha dođe, osećaj da je osvojio svet. Za njega se kupuju ulaznice, dostupan je svima i godišnje ga obiđe oko 5 miliona ljudi.

Međutim, za ovaj toranj kojim oni koračaju ulaznice koštaju mnogo više nego za prosečne ljude, tamo se putevi ukrštaju i pravo na pogled sa vrha ima samo jedan. A broj izdatih karata? 128.

Pred nama je šansa da ih gledamo sa dna, a oni su Ajfelovim stepenicama već uveliko krenuli. Postoje i liftovi do vrha ali je opšte poznato da se tako do cilja i slave nikada ne dolazi. Krenuli su. Stepenik po stepenik, 119 stepenika dnevno, sve do cilja, sve do slave, sve do 1665!

Phillip Shatrier

Nekolicina je stizala tamo, bila nikad bliže, a otišli još niže, zato što taj vrh čuva neko mnogo jak. Zašto mu je tamo lepo i zašto gospodari tim ledenim vrhom kao neki kralj, jednostavno objašnjenja nema. Stepenice poznaje u dušu a konstrukciju tornja kao da je on sam gradio.

Na crvenoj šljaci terena FIlip Šatrije, od 2005. godine, 12 puta zauzeo je sam vrh. Tu čast propustio je samo 3 puta do dana današnjeg i glavni je favorit da to uradi i ove godine. Mnogo se priča da će mu baš biti teško, mnogo se govori da mu uslovi ne leže, ali njega potceniti je jedna veoma velika greška. Iz Španije, slavnim stepenicama tornja, sa samo jednim strahom jer konstrukcija izgleda drugačije, korača Rafael Nadal.

    DA LI STE ZNALI?

  • Rafael Nadal je ostvario 93 pobede na Rolan Garosu. Izgubio je samo 2 puta u svojoj karijeri.
  • U poslednjih 15 godina, pored Nadala, trofej su uspeli da osvoje još samo Rodžer Federer, Sten Vavrinka i Novak Đoković.

Da je to strah samo zbog te promene što će da postoji jedan krov nad glavom, nije baš u potpunosti tačan, jer je tim stepenicama krenuo njemu ravnopravan rival koji ove godine ne zna za poraz. Ne samo da želi i čeka da ukrste putanje, želi da mu preotme taj vrh. Želi da gospodari, da vlada i zabode zastavu svoje zemlje da je vidi ceo svet! Želi da ispiše istoriju a izgleda da se toga uopšte i ne boji. Gospodar belog sporta, Novak Đoković, došao je da osvoji Filip Šatrije, došao je da osvoji svoj drugi Rolan Garos!

Kupite svoje ulaznice za taj program. Korača se do vrha, a njemu treba vetar u leđa koji će da dobije od vas. Od dna do vrha, od sna do jave, od Srbije do Francuske, od 1 do 1665, krenuo je on.

Za istoriju, za neponovljivo dostignuće, za svoj drugi Rolan Garos, za svoju zemlju, za vas, Novak Đoković!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rolan Garos, Vesti


Komentari: 1

 
Din October 7, 2020 Odgovori

Mora RG osvojiti vise od 12 puta da bi vrh bio njegov 😉

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.