02/07/19 - 21:15h

“Pričala sam sve najgore o travi, sad je najbolja!”

 


Ivana Jorović će prvi put u karijeri igrati u drugom kolu Vimbldona.


Source: Getty Images Europe

Srpska teniserka, trenutno 99. na rang listi, savladala je u meču prve runde Lesli Kerkovu sa 7:6 (7:5), 6:4 i to je bila njena prva grend slem pobeda.

– Zadovoljna sam igrom. Pre svega, mogu da kažem da sam srećna jer sam uspela u tim nekim nezgodnim momentima, kada sam bila na 2:5 u taj-brejku i na 0:2 u drugom setu da se podignem i borim se do kraja. Prvo kolo je, ništa ne znaš, može svašta da se dogodi. Ona je bila kvalifikant što mi je dalo dodatni pritisak da moram da budem favorit. Opet, nikada nisam prošla prvo kolo na grend slemu i sve je nekako u glavi prava konfuzija, ali baš sam srećna što sam uspela. Generalno sam pričala sve najgore o travi, kako je užasna, ali sad je najbolja! Presrećna sam i fokusirana na sledeće kolo.

Jorovićeva je istakla da joj je ovaj značajni trijumf doneo i dozu samopouzdanja.

– Definitvno mi je dalo snagu ne samo za naredni meč, već i za ostatak sezone i US Open. Drago mi je što sam pokazala sebi da u tim nekim uslovima koji nisu idealni, mogu da pokažem i dobru igru, pre svega neku borbu. Ipak sam dokazala sebi da mogu i stvarno sam, neću da kažem iznenađena, jer u svakom meču dajem sve od sebe, ali sam jako ponosna što sam uspela kada je bilo teško da se izborim sa tim i da pobedim.

U narednoj rundi igraće protiv Done Vekić ili Alison Riske, ali kaže da ne želi da razmišlja o njima.

– Nikad ne gledam ko mi je naredna protivnica. Ako sam već prošla ovu barijeru, sada ću se više fokusirati na sebe, želim da dam sve od sebe i igram svoj najbolji tenis. Treba da napravimo dobru taktiku. Znam i Alison Risk i Donu Vekić, tako da neću razmišljati o njima. Pokušaću sebi da kažem da ne znam ko je protivnica i da je najbitnije kako ću ja odigrati.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Ivana Jorović, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.