20/04/19 - 18:51h

Lajović: Neverovatno je, još nisam svestan šta sam uradio

 

Srpski teniser Dušan Lajović je nakon prolaska u finale Mastersa u Monte Karlu rekao da mu je meč sa Danilom Medvedevim bio teži od ostalih koje je odigrao na ovom turniru.


Foto: : Getty Images Europe

Lajović je Medvedeva savladao u dva seta i time se prvi put našao u finalu nekog Masters turnira.

– Neverovatno je. Ne mogu ni da opišem koliko sam srećan što sam u finalu. Još nisam sasvim svestan šta sam uradio. Osećam se dobro. Malo sam umoran, ali ne mogu da dočekam da izađem na teren. – rekao je on.

Dušan je gubio u prvom setu sa 5:1, ali je preokrenuo rezultat i meč dobio sa 7:5, 6:1.

– Bio je ovo najteži meč od svih koje sam odigrao ovde, i mentalno i fizički. Igrao sam protiv tenisera koji je igra vrlo dobro. Uslovi su bili teški, duvao je vetar, obijica smo se mučili. Ali sada želim da uživam u trenutku. Onda sam pritisnuo dugme ‘igraj’. Posle tih šest gemova shvatio sam gde lopta ide i kako vetar na sve to utiče. Pokušao sam da izlazim napred, da bolje udaram lopticu. Nisam previše razmišljao o uslovima, fokusiran sam bio na igru. Bivao sam sve bolji kako je vreme odmicalo. Dobro je što sam sve završio u dva seta.

Na pitanje novinara da li mu je laknulo što je Danil u četvrfinalu porazio Novaka Đokovića, on je odgovorio:

– Znao sam da svakako neće biti lako, jer sam jednom već izgubio od Medvedeva. Ali protiv Novaka bi bilo još teže, pogotovo na mentalnom planu. Svakako, to što igram sa Medvedevim značilo je i da ne igram sa svojim zemljakom. Svakako, znao sam da će biti teško jer je pobedio Novaka. To je sigurno značilo da je reč o odličnom igraču.

Dušan se u finalu sastaje sa Fabio Fonjinijem koji je nadigrao branioca trofeja, Rafaela Nadala.

– Rafa je ovde pobeđivao toliko puta da je iznenađujući način na koji je Fabio dobio. S ovim uslovima nikome nije bilo lako. Ne znam šta se dešavalo. Moj trener je ranije radio sa Fabijom, verovatno zna koje su mu slabe tačke i može mi pomoću. To što je pobedio Rafu znači da igra fantastično. Kada mu se igre, vrlo je dobar. Hajde da se nadamo da će se probuditi kao onaj drugi Fabio u nedelju.

Lajović se trenutno nalazi na 48. mestu ATP rang liste, a od ponedeljka ga očekuje ulazak u 25 najboljih igrača sveta.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dušan Lajović, Dušan Lajović, Masters, Masters u Monte Karlu, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.