29/06/19 - 15:52h

Hase napustio Savet igrača: Ne pomažemo tenisu…

 


Holanđanin Robin Hase napustio je Savet igrača godinu dana nakon što mu se priključio.


zimbio.com

Na sastanku Saveta koji je održan u petak, Hase je odlučio da napusti svoju poziciju među onima koji predstavljaju igrače od 1. do 50. mesta na svetu.

Holanđanin je izdao saopštenje za javnost u kom, između ostalog, navodi da Savet ne radi na način na koji bi mogli da pomognu da tenis napreduje.

– Zvanično sam se povukao iz Saveta igrača na sastanku uoči Vimbldona. Imao sam tu privilegiju da predstavljam ostale tenisere. Iako smo dugo vremena ulagali napore da se nešto promeni, godina nije bila baš produktivna. Mislim da ne mogu da radim ovaj posao na način na koji bi trebalo. Šta više, smatram da način na koji radimo posao nije na nivou koji bi mogao da pomogne tenisu da napreduje. – napisao je on i dodao:

– Pridružio sam se Savetu iz nekoliko razloga ali glavni su bili želja da učinimo ovaj sport većim i boljim. Smatram da mojim idejama nije dato dovoljno značaja. S obzirom na sve to, morao sam da se zauzmem za sebe i ono u šta verujem.

Njegove reči samo su još jedan “udarac” za Savet na čelu sa Novakom Đokovićem, jer su poslednjih nekoliko meseci često na meti kritika.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Robin Hase, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.