02/03/18 - 12:33h

Federer: Iznenađen sam promenama u Dejvis kupu

 


Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da će vreme pokazati da li će se planovi za reformu Dejvis kupa pokazati kao dobri.


zimbio.com

Nakon što je ITF izdao saopštenje da će kompanija “Kosmos”, na čijem je čelu fudbaler Žerar Pike, u periodu od 25 godina uložiti tri milijarde dolara u ovo takmičenje, reforma Dejvis kupa postala je jedna od glavnih teniskih tema.

Podeljena su mišljena o izmenama koje bi ovaj plan doneo. Bivša teniserka Ameli Morezmo oštro im se suprotstavila, dok je Španac Rafael Nadal pozdravio promene koje treba da se dese. Oglasio se i prvi teniser sveta Rodžer Federer koji nije stao ni na jednu stranu:

Iznenađen sam što se ovo dešava jer ne poznajem drugi format Dejvis kupa osim ovog trenutnog. Vreme će reći da li će biti dobar. Čujem veoma negativnih i veoma pozitivnih reakcija. Biće zanimljivo videti šta će se desiti, da li će to biti konačni format.

Bilo je reči da je srpski teniser Novak Đoković uključen u ovaj projekat, ali je on tu vest demantivao rekavši da je i sam bio iznenađen kada je čuo za za to, ali da se raduje jer smatra da su ovom takmičenju potrebne inovacije.

Ako se plan reformi Dejvisa kupa bude usvojio počeće sa primenom 2019. godine.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari