27/02/18 - 18:08h

Ameli Morezmo: Dejvis kupu dosuđena smrtna kazna

 


Bivša teniserka Ameli Morezmo ne slaže se sa planovima za izmenu Dejvis kupa.


Foto: Cameron Spencer/Getty Images AsiaPac

Plan reformi izneo je fudbaler Đerar Pike i njegova kompanije Kosmos. Plan je da se za 25 godina uloži tri milijarde dolara u ovo takmičenje.

Reforme podrazumevaju da takmičenje traje sedam dana i to u toku nedelje u kojoj je do sada igralo finale Dejvis kupa. Postojala bi grupna i nokaut faza. Igralo bi 16 reprezentacija iz Svetske grupe, dok bi se još dve birale. Osam ekipa prošle bi u dalje takmičenje.

Morezmo se ne slaže sa izmenama, a svoj stav napisala je na tviter profilu:

– Ako dobro razumem, svi su tražili da se uradi reforma Dejvis kupa, a onda je tom takmičenju dosuđena smrtna kazna. Duh Dejvisa kupa će potpuno biti ugušen tim jednonedeljnim teniskim događajem u novembru. Nema više mečeva na domaćem terenu i revanša na strani, jesam li u pravu? – stoji na Amelijinom tviter nalogu.

I bivši teniser, Janik Noa, nije zadovoljan promenama.

To je kraj Dejvis kupa. Šteta. Prodali su dušu turnira. Izvinite, gospodine Dejvis. – napisao je on.

Ima i onih koji se slažu sa novim predlozima. Rafael Nadal smatra da su dobri, da su se ta rešenja dugo tražila i nada se da će se ovim napraviti veliki korak napred.

Sam Đerar Pike je uzbuđen zbog partnerstva sa ITF-om i smatra da oni zajedno mogu da podignu Dejvis kup do novih visina, da na njemu igraju najbolji teniseri i najbolje zemlje.

Ako se predlog bude usvojio, novi format Dejvis kupa biće organizovan 2019. godine.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.