26/02/18 - 16:25h

POTVRĐENO: Pike ulaže 3 milijarde, novi Dejvis kup od naredne godine?

 


Međunarodna teniska federacija potvrdila je da je fudbaler Đerar Pike sa svojom kompanijom ‘Kosmos’ izneo plan za reformu Dejvis kupa.


Pike

Iz ITF su saopštili da su pokrenuti planovi za reformu Dejvis kupa, kao i 25-godišnje ulaganje u visini od tri milijarde dolara u tenis, od strane kompanije Kosmos, na čijem je čelu fudbaler Đerar Pike.

– U Kosmosu smo veoma uzbuđeni zbog pridruživanja parterstvu sa ITF. Zajedno možemo da uzdignemo Dejvis kup do novih visina, kreirajući Svetski kup za pamćenje na kome bi igrali najbolji igrači i učestvovale najbolje zemlje. Kosmos će uložiti tri milijarde dolara u 25 godina kako bi se tenis razvio na svetskom nivou. – rekao je Pike.

Predlog će biti predstavljen na Generalnoj skupštini ITF-a u avgustu, a ukoliko bude imao dvotrećinsku količinu glasova, organizovaće se već 2019. godine.

Planirano je kao takmičenje koje će trajati sedam dana u novembru, u toku nedelje u kojoj se do sada igralo finale Dejvis kupa.

Takmičenje bi imalo grupnu fazu, a potom i nokaut fazu koja bi počinjala četvrtfinalom. Svaki duel bi se igrao u formatu dva meča u singlu i jedan u dublu, na dva dobijena seta. Učesnici bi bile reprezentacije iz Svetske grupe, njih 16, dok bi dve bile naknadno izabrane. Tokom tih nedelju dana bio bi igran i plej-of, gde bi učestvovalo osam zemalja iz Zone 1 Dejvis kupa kao i učesnici Svetskog kupa poraženi u grupnoj fazi. Osmoro pobednika bi se kvalifikovalo za naredno izdanje Svetskog kupa.

Nešto ranije danas uz ovu priču spominjalo se i ime Novaka Đokovića, ali u zvaničnom saopštenju ITF-a nema govora o srpskom asu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.