01/03/18 - 21:54h

Novak: Nisam u poslu sa Pikeom, promene su fantastične

 


Srpski teniser Novak Đoković demantovao je za Parizijen vest da je uključen u promene koje Žerar Pike uvodi u Dejvis kup.


Novak Djokovic

Podsetimo, fudbaler Žerar Pike predstavio je ITF-u novi format Dejvis kupa u koji bi uložio tri milijarde dolara, a projekat će morati da prođe glasanje na skupštini u avgustu. Mediji su preneli da je u celu priču uključen i Novak Đoković, koji je ovu vest demantovao.

– I ja sam takođe bio iznenađen kada sam to čuo, definitivno nisam jedan od onih koji je poslovno iza tog projekta, nisam poslovni partner ni sa Pikeom ni sa njegovim partnerima. Kao predsednik Asocijacije igrača i kao neko ko voli tenis, samo pokušavam da pomognem. Ne znam odakle ta informacija, možda zato što sam u kontaktu sa Pikeom i bio sam uključen u diskusiju. – rekao je Đoković.

Iako nije učestvovao u promenama, srpski teniser im se raduje.

– To su fantastične vesti. Svi želimo da igramo za svoju zemlju, ali godinama sam govorio da sadašnji format nije dobar, a dokaz je taj što su najbolji sve ređe igrali. Igrao sam godinama, čak i nakon što sam igrao u završnim fazama grend slem turnira. Svaki put kažemo sebi da to nije razumno… Promena formata je odluka koju su mnogi čekali. Tenis je konzervativan sport i znam da su neke zemlje ne gledaju blagonaklono na promene. Dejvis kup ima tradiciju koju poštujemo, ali potrebne su inovacije, poboljšanja… U drugim sportovima, kao što su golf, fudbal ili košarka, ima uspešnih primera koje možemo da koristimo. Poštujem sve koji su ostavili nasleđe u našem sportu, ali drugi napreduju i mi moramo da budemo otvoreni i da hvatamo korak.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.