23/11/19 - 13:41h

“Skandalozno je da neki fudbaler i Japanac unište 100 godina teniske tradicije”

 


Nikola Pilić oštro je kritikovao novi format Dejvis kupa.


Nikola Pilic

Fudbaler Barselone uz partnere iz Kine uspeo je da obezbedi reformu Dejvis kupa, ali ne dopada se svima novi format takmičenja. Među njima je i Nikola Pilić.

– Skandalozno je da neki fudbaler i Japanac mogu da unište preko 100 godina teniske tradicije. Vidim da su brojni teniseri iz vrha odlučili da igraju, a što se tiče posete, kad igra Nadal ima gledalaca. – rekao je on i dodao:

– Gledao sam i Rusiju protiv Hrvatske, tada je bilo 20 Rusa i 50 Hrvata na tribinama. Poluprazna dvorana. Na mečevima Kolumbije i Belgije skoro da nije bilo nikoga. Sve to izgleda dosta luksuzno, a na kraju publike nema ako Španija ne igra.

Kaže da ni mnogi igrači nisu iskreni kada je u pitanju novi format.

– Što se tiče igrača oni koji kažu da im se format sviđa zbog više odmora – pričaju gluposti. Većina njih igra oko 20 turnira godišnje, pogledajte Federera, Nadala i Đokovića. Mogli su da se dogovore da se igra na dva dobijena seta, reprezentacije da se podele u dve grupe i umesto četiri nedelje da se igra dve nedelje. Novac je odigrao veliku ulogu, to je pogrešan sistem, ali eto. Igraju Nadal i Đoković, ali ja nisam zadovoljan. Moglo je da se napravi mnogo bolje od ovoga. – zaključio je Pilić.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Nikola Pilić, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Ljiljana Stanic November 24, 2019 Odgovori

Ja uopšte nisam zadovoljna!!!Enormna popularnost ovog sporta koji se sastoji u varijacijama dobacivanja loptice preko mreže,uopšte se ne uklapa u moj vrednosni sistem!Šta je to što ljudi nalaze u tim bezbrojnim nadmetanjima ?Sav taj luksuz u kome teniseri žive ,sav taj novac,bogatstvo…Da,Ja sam drugačija…to sve za mene nisu prave vrednosti!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.