03/08/23 - 12:49h

Pobeda Monfilsa u Vašingtonu

 

Francuz sigurno do sledećeg kola.


Gael Monfis (foto: Tenis Uzivo, Danijel Jevremovic)

Meč koji su svi teniski sladokusci očekivali sa nestrpljenjem odigran je u Vašingtonu (Siti Open) između Gaela Monfilsa i Aleksandera Bublika (6 nosilac).
Francuz je slavio u konačnom zbiru sa 2-0, po setovima 6-3, 6-4, time obezbedivši napredak ka sledećem kolu, odnosno među 16 najboljih tenisera.

Šampion iz 2016. godine uzeo je dva brejka u prvom setu, time ostvarivši prednost nad svojim rivalom iz Kazahstana. U drugom setu, meč je opravdao očekivanja publike pa atraktivnosti u međusobnoj razmeni  nije izostajalo. Međutim, čini se da je presudila staloženost, odnosno iskustvo veterana koji je nakon jedne greške protivnika prelomio meč, a zatim osigurao rutinsku završnicu za konačnu pobedu.

Kao što se očekivalo od ova dva tenisera, kontroverze nije izostalo, pa je viđen zanimljiv momenat u drugom setu, pri rezultatu 5-3 za Monfilsa – Francuz je dobio sudijsku opomenu za nedovoljan trud, jer na 40 prema 0 nije ni pokušao da vrati lopticu ka rivalu nakon njegovog servisa, umesto toga mirno  je nastavio ka svojoj klupi pripremajući se za odllučujući gem.

Sledeći protivnik Monfilsa je Holandijanin Taron Grikspor koji je u svom meču lako savladao britanskog tenisera Lajama Broudija.

PROČITAJTE JOŠ:

 

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   ATP trka, ATP u Vašingtonu, Gael Monfis, Teniseri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.