02/02/19 - 14:27h

“Novak je uradio mnogo zadivljujućih stvari”

 

Legendarni Roj Emerson rekao je da je Novak Đoković uradio mnogo zadivljujućih stvari u tenisu.


Ove godine Novak je, sa sedam trofeja, prestigao nekadašnjeg australijskog tenisera po broju titula u Melburnu.

Emerson je pre finala Australijan opena i rekao da Novak zbog svoje odlične igre ima velike šanse da postane najtrofejniji igrač ovog grend slema.

Roj je prokomentarisao igru Đokovića i Nadala na AO:

– Odlično plasiraju lopticu, odigravaju duboke udarce, uspevaju da je udaraju pod različitim uglovima, da dobro finiširaju poen. Uvek morate da se trudite da su vam udarci duboki, onaj koji kontroliše poen je onaj koji kontroliše igru. Nadal igra sjajno forendom, ali i Đoković je u polufinalu, kad god bi dobio kraću loptu, išao na vinere. Veoma je dobar tenis koji ova dva momka igraju, Đoković je u polufinalu ispustio četiri, Nadal pet gemova. Neobično je tako lako dobijati polufinala na Grend slemu.

On je rekao i koja jedina stvar mu se ne dopada u Novakovoj igri:

– On je veoma prijatan momak i zaslužuje sve pohvale. Nije od onih drčnih momaka, mada ga možda vi bolje poznajete od mene. Ja ga znam još od kako je ovde došao kao junior, tapkao je lopticu još tada pre servisa milion puta. Ne volim da vidim da to još radi, i sada to čini 15 do 20 puta i to je jedino što mi se ne dopada kod njega u igri.

Na kraju, Australijanac je još jednom pohvalio srpskog tenisera:

– On je u samom vrhu, uradio je mnogo zadivljujućih stvari. U Top 10 je već 15 godina. Novak je vrhunski igrač već jako dugo i uradio je veliku stvar za ovaj sport.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.