07/07/22 - 20:14h

Nadal se povukao, Kirjos u finalu!

 

Kako prenose mediji iz Londona, Rafael Nadal povukao se sa Vimbldona!


Španski teniser ima povredu trbušnog mišića, a danas je uprkos napuknuću mišića odradio trening.

Međutim, sa Ostrva stižu vesti da će Nik Kirjos igrati u finalu bez polufinalne borbe, a da je Nadal zakazao konferenciju za medije na kojoj je potvrdio ono što je organizatorima rekao oko 14 časova – da odustaje od daljeg takmičenja.

Navodi se da je već na treningu shvatio da neće moći da pruži svoj maksimum, a svaki pokušaj povredu bi pogoršao.

– Nažalost, moram da se povučem s turnira. Videli ste juče da se mučim, znao sam da nije dobro. Imam rupturu mišića, mislio sam tokom celog dana koju odluku da donesem, ali mislim da nema smisla iako sam mnogo puta pokušavao da idem dalje kroz teške okolnosti. Sada bi se povreda pogoršala. – rekao je na konferenciji i dodao:

– Doneo sam odluku zato što ne mislim da ovako mogu da dobijem dva meča. Ne samo što ne mogu da serviram punom brzinom, već ne mogu ni da izvedem pokret za servis kako treba. Ne želim da izađem na teren i da ne budem konkurentan, a da pogoršam situaciju. Bilo mi je teško zbog stopala nedavno, ali sada to ide nabolje. Najvažnija je sreća, više od svake titule, iako svi znate koliko napora ulažem. Ne bih da rizikujem da me nema dva-tri meseca, ali veoma sam tužan.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.