23/01/20 - 14:17h

Lajović: “Navučen” sam bio na lekove

 

Lajović priznao da je bio navučen na lekove.


Srpski teniser Dušan Lajović otvoreno je ispričao za “ATP Tour” o svom problemu sa tabletama i napomenuo da je prvi put posle tri godine “čist”. On je objasnio da je imao velike bolove te da se navukao na lekove.

Još 2017. godine je zbog problema sa leđima počeo sa dozom od 150 miligrama diklofenaka, a kaže da su godinu dana kasnije bolovi u ramenu i laktu bili pojačani, pa je lekove protiv bolova pio svakog dana, jedan posle doručka i drugi posle večere – oba od 75 miligrama.

Pošto te stvari znaju negativno da utiču na jetru, Lajović je redovno vadio krv i testirao se kako bi bio siguran da je s njim sve u redu.

“Mentalno je to izuzetno teško, zamislite da svakog dana morate da pijete određene lekove kako biste funkcionisali” poručio je Lajović.

Pokušavao je da prestane sa uzimanjem diklofenaka ali nije uspevao. Sve do novembra 2019. godine kada je prestao da koristi lekove protiv bolova.

Lajović od tada igra neuporedivo bolje, čak najbolje u svojoj karijeri.

“Ne koristim lekove po prvi put posle tri godine. Ovo je veliki uspeh za mene i voleo bih da tako i ostane. Imao sam ranije velikih problema sa ramenom, ali nikada u toj meri kao posle operacije i stvarno ne znam zašto. Jednostavno sam rekao sebi, ovako više ne može! Jer sam se osećao veoma loše zbog velikog broja otrovnih pilula u svom telu”, iskren je bio Lajović

Dušan Lajović meč trećeg kola Ozi opena igra u noći izmedju četvrtka i petka i biće prvi na rasporedu a protivnik mu je Argentinac Dijego Švarcman.


PROČITAJTE JOŠ:

(Tenis Uživo, K. Radović)


Teme:   Dijego Švarcman, Dušan Lajović, Grend Slem, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.