11/09/18 - 14:42h

Lajović: Možda poslednji meč koji igramo kod kuće…

 

Prvi reket Srbije u duelu naše reprezentacije sa Indijom, Dušan Lajović, istakao je da se veoma raduje što je tim na okupu.


Dusan Lajovic

– Jedva čekam da meč počne, uželeo sam se reprezentacije i svega što ona nosi sa sobom, od timskog duha, zajedničkih trenutaka sa timom, svega onoga čega nema kada smo sami na našim individualnim takmičenjima. Jeste da se viđamo i družimo i na ATP turnirima, ali nije to isto, reprezentacija je nešto posebno i neprocenjivo. Drago mi je što sam zdrav i spreman da se ponovo takmičim za Srbiju i drago mi je da smo domaćini. Možda je ovo jedan od poslednjih mečeva koje ćemo igrati kod kuće, jer je došlo do promene Dejvis kupa nakon 118 godina osnivanja ovog takmičenja. Neće više biti velike mogućnosti da se igra kod kuće, jer samo mečevi u februaru će donositi domaćinstvo ili gostovanje, opet i to ako budete u grupi tih reprezentacija koje igraju februarski meč. Velika promena sledi, samim tim meč u Kraljevu koji ćemo igrati protiv Indije je jedan od istorijskih. – rekao je Lajović.

Srpski teniser je iskoristio priliku da pozove navijače da našem timu tokom vikenda pruže podršku u Sportskom centru Ibar u Kraljevu.

– Za svaki meč, protiv bilo koga da se igra treba se spremiti podjednako, a to znači sto posto, jer nikad se ne zna, rang i znači i ne znači puno. Rad, red, disciplina, vera i posvećenost zadatku donosi željeni rezultat, to je ono čime se ja vodim uvek, tako će biti i ovaj put. Nadam se da će publika doći i podržati nas na putu do pobede na Indijom, da ćemo svi zajedno uživati u sjajnim mečevima koje tenis i Dejvis kup donosi i uvek iznova čini fantastičnim. Tim Indije nije za potcenivanje, iako su slabije rangirani od nas, oni isto tako kao i mi u svaki meč za nacionalni tim ulaze sa istim žarom i željom za pobedom. Sve ovo obećava i najavljuje divan sportski vikend u Kraljevu, koji će verujem biti popločan pobedom Srbije.

Lajović je pričao i o svojim planovima u nastavku sezone.

– Zadovoljan sam proteklim delom sezone. Nakon Dejvis kupa odlazim na kinesku turneju gde je u planu da odigram Šenžen, Peking i Šangaj. Uvek idem sa najvećim ciljevima, pružam maksimum, pa šta život donese. Verujem da veliki mečevi i rezultati tek predstoje, na tome radim i tome sam posvećen i samo neka je zdravlja, sve će drugo biti i doći.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Dušan Lajović, Dušan Lajović, Srbija - Indija, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.