10/09/18 - 01:05h

BROJIMO DALJE: Pao i 14. grend slem, Đoković je šampion US Opena!

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković novi je šampion US Opena!


N. Đoković676
H.M. Del Potro363

Source: Al Bello/Getty Images North America

On je u finalu Otvorenog prvenstva SAD-a sa 3:0 u setovima nadigrao Huana Martina del Potra iz Argentine.

Đoković je trećeg igrača sveta savladao nakon tri sata i 15 minuta igre, sa 6:3, 7:6 (7:4), 6:3.

Srpski teniser osvojio je 14. grend slem trofej u karijeri, izjednačio se sa Pitom Samprasom, i sada su na večnoj listi ispred njega samo Rodžer Federer (20) i Rafael Nadal (17).

  • Đoković je u Njujorku osvojio svoj 14. grend slem u karijeri, po čemu se na večnoj listi izjednačio sa Pitom Samprasom
  • Došao je do trećeg trofeja sa US Opena, nakon 2011. i 2015. godine
  • Zahvaljujući pobedi na ovom turniru, Novak će od ponedeljka biti treći igrač sveta
  • US Open je posle Vimbldona drugi u nizu osvojeni grend slem za srpskog asa
  • Đoković je trijumfovao u šest od poslednjih sedam grend slem finala

TOK MEČA:

I SET

Argentinac je sigurnije ušao u meč, a već u trećem gemu je ‘zapretio’ i brzo došao do 0:30. Međutim, Novak je uspeo da sačuva servis i povede sa 2:1.

Jedinu brejk priliku u ovom setu imao je srpski teniser, u osmom gemu. Iskoristio je, a potom sa rutinskih 6:3 završio ovaj deo meča i poveo sa 1:0.

II SET

U drugom setu viđena je strašna borba. Posle dve propušene brejk šanse u prvom gemu, Novak je u trećem oduzeo servis rivala i poveo sa 2:1. Tri gema kasnije Del Potro je izborio ribrejk, poravnao rezultat a potom prešao u vođstvo od 4:3.

Osmi gem ovog seta trajao je više od 20 minuta, odigran je 21 poen, osam puta su izjednačavali na 40:40, Đoković je spasio tri brejk šanse i konačno stigao do 4:4. U nastavku duela čuvali su svoje servis gemove, pa je ovaj deo meča završen u taj-brejku.

U dodatnom gemu odigrano je 11 poena, Del Potro je imao vođstvo od 3:1, ali je na kraju sa 7:4 slavio srpski teniser koji je na taj način poveo sa 2:0 u setovima posle sat vremena i 36 minuta igre u ovom delu meča!

III SET

Odličan tenis i revija sjajnih poena preneti su i u treći deo susreta. Novak je brejkom u četvrtom gemu došao do značajne prednosti od 3:1, ali se dobro namučio i nije uspeo da realizuje prednost. Delpo je poravnao na 3:3, da bi mu dva gema kasnije Đoković ponovo oduzeo servis i stigao na samo gem od trofeja – 5:3. Servirao je za turnir i posle prve meč lopte postao novi šampion US Opena.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Huan Martin Del Potro, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.