07/07/22 - 14:45h

Janković: Nekada mi nedostaje da se takmičim

 

Jelena Janković došla je na Vimbldon kako bi igrala na turniru legendi.


Zimbio

– Super je osećaj ponovo biti ovde, ovaj turnir ima veliku tradiciju i dosta toga se i promenilo od kada sam bila poslednji put ovde pre pet godina. Mnogo je lepše, imamo sad i vozić da odemo do terena za trening, promenili su i svlačionicu… Srećna sam što sam ovde i što imam priliku da igram sa Radvanjskom i daću sve od sebe, trudiću se da se dobro zabavim i ako možemo da pobedimo. Nisam baš u treningu, jurim za devojčicom, ako je to trening onda dobro. – rekla je ona u razgovoru za srpske medije.

Na pitanje da li joj nedostaje tenis, ona je odgovorila:

– Nedostaje kada gledam lep meč na stadionu, pa bih onda volela da budem u tim situacijama i da se takmičim. Da bih bila na tom nivou, potrebno je dosta treniranja i odricanja, to nije baš da samo dođem i pobedim na iskustvo i talenat. To prosto ne može, pogotovo u ovim godinama. To takmičenje mi nekada ne nedostaje, a svake nedelje da se takmičim… Više sam porodičan čovek sada.

Jelena nikada nije zvanično objavila da se povlači iz tenisa.

– Naprasno sam se povukla jer nisam stvarno znala situaciju sa povredom. Nisam znala koliko će to da traje i šta će se dešavati, pa sam ostavila vrata otvorena. Godinu i po dana posle prestanka, posle poslednjeg meča na US openu sa Kvitovom, ja sam i dalje bila u bolovima, nisam mogla da funkcionišem. Kako je vreme odmicalo, nije bilo potrebno da govorim bilo šta, pomirila sam se sa sudbinom da ne mogu da se takmičim i da igram profesionalni tenis. Meni je zdravlje prioritet, pogotovo sada kada imam dete i njoj sam potrebna.

Da li bi se bavila trenerskim poslom?

– Dosta igračica me je pitalo da im budem trener, ali ne bih da otkrivam. Ja bih uvek volonterski pomagala i davala savete i otišla čak na neki turnir, ne da mi to bude posao, nego da ovako od srca pomognem i da prensem svoje znanje i iskustvo. Ne bih da to radim stalno, da putujem jer imam malo dete i njoj je potrebna nega i briga.

Koji bi meč volela da ponovi?

– Jedan od mečeva koji bih želela da ponovo odigram je finale US Opena protiv Serene kada sam izgubila, imala sam set loptu u drugom setu. Ne znam kako sam to izgubila, odjednom pad koncentracije i energije, par grešaka i sve se okrenulo na njenu stranu. Taj meč bih ponovila i osvojila bih Grend slem koji je moj omiljeni turnir jer sam odrasla na betonu i taj volim da igram. Možda bih zbog lepih sećanja želela da odigram ponovo meč kada sam pobedila u finalu u Moskvi protiv Zvonareve i kada sam obezbedila mesto broj 1 na WTA listi. Ne meč kao meč već zbog same situacije.

Ko će osvojiti titulu u ženskog konkurenciji?

– To me svi pitaju, a ja nisam merodavna da komentarišem jer ne gledam dovoljno tenis. Pitaju me šta se promenilo od kada sam ja igrala, a ja stvarno ne znam. Pričam ovde gluposti (smeh) jer ne pratim, nemam vremena da pratim, da setim ispred TV sa malim detetom i da gledam. Od ovih devojaka koje su ostale u žrebu ja bih izdvojila Halep jer je najiskusnija i već je osvojila ovaj turnir u prošlosti. Mogla bi da osvoji titulu na znanje, iskustvo i lukavost.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.