03/11/18 - 21:33h

Federer: Uvek sam voleo rivalstvo sa Novakom

 

Švajcarac Rodžer Federer istakao je da je oduvek voleo rivalstvo sa Novakom Đokovićem.


Source: Matthew Stockman/Getty Images North America

Federer i Đoković odigrali su sjajan meč u polufinalu Mastersa u Parizu, a Švajcarac je poražen posle tri sata igre i velike borbe.

– Mislim da sam odigrao na dobrom nivou, žaliću za nekim stvarima. Kada izgubiš tako tesan meč uvek žališ za nečim. Šta god da je u pitanju. Novak je u formi, to se oseti. Odlično štiti svoj servis, mislim da sam i ja radio isto. Na kraju su odlučile sitnice. Generalno sam imao dobar turnir, bilo je vredno dolaska u Pariz. Mogu da budem srećan. – rekao je on.

Iako su novinari zaključili da je 47. susret dvojice velikana protekao u manje negativnoj atmosferi, s obzirom da su pre nekoliko nedelja zajedno igrali dubl u Lejver kupu, Federer je istakao da ne vidi razliku u odnosu na njihove prethodne duele.

– Isto je, intenzivno. Bio je dobar tenis. Bitne su nam pobede. Ne volimo da gubimo. Bilo je zabavno u Čikagu, uživao sam igrajući dubl s njim. Mislim da je bilo interesantno za obojicu da se zamislimo više o svom životu. Ali u rivalstvu se ništa nije promenilo. Ni ne treba, ljudi uživaju u rivalstvu. Kao i mi. Teško je i pošteno, kao što i treba da bude. Uvek sam voleo naše rivalstvo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Parizu, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.