04/07/19 - 10:08h

Đoković: Najlepši osećaj na terenu? Titula sa Srbijom!

 


Srpski teniser Novak Đoković još jednom je istakao da mu je prelomna tačka u karijeri bila osvajanje Dejvis kupa 2010. godine.


Srbija, Dejvis Kup 2010, tenis

Srpski reprezentativci, osvajaci Dejvis Kupa 2010.

On je dodao da mu je to jedan od najleših momenata na terenu.

– Krajem 2010. dogodila se velika promena u mom životu i u mojoj karijeri. Osvajanje Dejvis kupa sa Srbijom bilo je veoma posebno za mene. Taj događaj stvorio je jedan od najlepših i najpozitivnijih osećaja koje sam ikada imao na teniskom terenu. – rekao je on i dodao:


– Bilo je promena i na privatnom planu, uspeo sam da nađem balans između privatnog i života profesionalnog sportiste. To mi je dozvolilo da dâm najbolje od sebe. Sezona 2011. bila je jedna od najboljih, ako ne i najbolja, koje sam ikada imao. To je godina koja je promenila mnogo toga. Tada sam prevazišao sebe i umnožio kvalitet koji posedujem. Potom sam počeo da više verujem sebi u odlučujućim mečevima ili poenima. Imao sam više samopozdanja i vere u sebe. Bazirao sam se kao vrhunski igrač.

Naravno, između mog prvog učešća na Gren Slemu 2008. i 2011. imao sam nekoliko sjajnih godina. Tri godine zaredom bio sam treći, iza Nadala i Federera, što definitivno nije loše. Ali, 2011. se desila velika promena. Tada sam otišao na viši nivo, dobio sam pobednički mentalitet. Osvojio sam Slemove, počeo sam da verujem da mogu da nadigram njih dvojicu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.