13/01/18 - 11:07h

Đoković: Lakat još uvek nije 100% zdrav

 


Srpski teniser Novak Đoković kaže da njegov lakat nije maksimalno spreman, ali da se nada da će biti do početka Australijan opena.


zimbio.com

Novak prvi meč igra u noći između ponedeljka i utorka, protiv Amerikanca Donalda Janga.

– Lakat nije još 100 odsto zdrav, ali je na nivou na kojem mogu da se takmičim, svakog dana je sve bolje. Nadam se da će biti 100% do početka turnira. Ne znam kako će se ponašati tokom turnira. Čak i da je 100% zdrav, posle šest meseci bez mečeva, nikad ne znaš kako će reagovati. Ne mogu mnogo toga da uradim, učinio sam sve što je u mojoj moći da budem sposoban da nastupim ovde. – rekao je srpski teniser.

Ovih dana se dosta pričalo o Đokovićevom drugačijem načinu serviranja. Srpski teniser kaže da je morao da se prilagodi povređenom laktu.

– Da, najviše je bolelo dok serviram. Samo tada. Servis je najvažniji udarac za mene. Zbog toga sam morao da napravim prilagođavanja. Pokreti prilikom servisa nisu potpuno drugačiji nego pre, ali i najmanje promene prave veliku mentalnu razliku. Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na te promene, razumem šta je dobro, a šta ne za mene. Za sada funkcioniše prilično dobro. Mnogo sam trenirao, ali sam zaista mogao da isprobam samo na Kujong turniru. Zadovoljan sam novim pokretom servisa, ne želim da kažem novim servisom, ali novim pokretom. To su neke korekcije, unapređenje tehnike što mi dozvoljava efikasniji servis, ali i da smanjim pritisak na lakat.

Novak nije krio koliko je srećan što se vratio tenisu i dodao je da u njemu još uvek ima želje za pobedama.

– Nikad nisam ovoliko dugo pauzirao. Drago mi je što opet igram tenis, što imam priliku da se takmičim na velikim turnirima. Nedostajalo mi je to. Istovremeno, imao sam dosta vremena za svoju porodicu, da drugačije pogledam na svoju igru, telo, kompletnu strategiju kako da nastavim dalje. Bilo mi je čudno što ne mogu da igram šest meseci, iako sam poslednjih godina potajno želeo da imam malo više slobodnog vremena. Srećan sam zbog toga što sam uspeo i da osvežim svoj um. Zadovoljan sam svojim telom, volim ovaj sport, imam strast, vatra i dalje gori u meni.

Srpski teniser je prošle godine napunio 30 godina, a mnogi to vide kao skori kraj karijere.

– Osećam se mlado, iako po mišljenju nekih ljudi kada prođeš 30. godinu više nisu mlad, ulaziš u poslednju trećinu, ili četvrtinu karijere. Rodžer i Rafa su prošle godine pokazali da su godine samo broj. Posebno u Rodžerovom slučaju. On je sjajan primer kako neko ko vodi računa o sebi, zna da se dobro pripremi u pravom trenutku. Osvojio je dva Grend slema. Ko je to mogao očekivati posle šest meseci odsustva, tako da… Sve je moguće. Ne znam kako će se moje telo ponašati ove ili sledeće godine. Trenutno razmišljam samo o ovom momentu i kako da usmerim svoju energiju. Za sada, sve ide u pravom smeru. – zaključio je Đoković.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.