13/01/18 - 17:51h

Đere za Tenis Uživo: Biće teško sa Karlovićem

 

Srpski teniser Laslo Đere kaže za Tenis Uživo da je na Australijan open došao sa jednim ciljem – da pruži svoj maksimum.


Twitter

On će biti jedan od četvorice srpskih predstavnika u muškom singlu.

– Došao sam u Melburn sa ciljem da pružim svoj najbolji tenis. To je ovde prioritet kao i na svakom drugom turniru. Uz dobru igru, biće i rezultata.

Prvi meč Đere će odigrati protiv iskusnog Ive Karlovića, sa kojim će rekete ukrstiti prvi put u karijeri.

– Sa Karlovićem će mi biti prvi duel, ali sam ga gledao dosta puta i siguran sam da će biti težak meč. Servis i ritern će u ovom susretu biti ključni.

Pred početak prvog grend slema sezone svi imaju svoje favorite…

– Teško je reći ko je favorit za osvajanje, jer je ovo prvi grend slem u godini i često bude puno iznenađenja. Moj izbor je ipak neko iz samog vrha, računajući i Novaka, naravno, iako je van prvih 10 trenutno.

Nakon Australijan opena Đere će biti na raspolaganju selektoru Nenadu Zimonjiću za Dejvis kup meč prvog kola protiv SAD-a.

– Naravno, selektor može da računa na mene u Nišu. Posle toga ću se fokusirati na ATP turnire i možda odigram neki čelendžer.

Na relativnom smo početku godine, u periodu kada smo svi postavili ciljeve koje želimo da ostvarimo u narednih 12 meseci.

– Cilj za ovu godinu je da uđem među prvih 50 na ATP listi, što mi je najveći izazov do sada, ali mislim da je ostvarljivo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Laslo Đere, Laslo Đere, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.