29/10/18 - 14:22h

Đoković i Nadal o egzibiciji u Saudijskoj Arabiji

 

Novak Đoković i Rafael Nadala bi 22. decembra trebalo da se sastanu u Džedi na egzibicionom meču pred početak nove sezone, a sportski susret pao je u senku političkih dešavanja.


Novak Djokovic i Rafael Nadal

Saudijski novinar Džamal Kašogi, koji živi i radi u SAD, ubijen je u saudijskoj ambasadi u Istanbulu zbog čega je ova zemlja na udaru kritika, a javnost urgira na Novaka i Rafu da otkažu planirani meč.

– Ja lično uvek pokušavam da ostanem van politike. Ne volim da se mešam u bilo kakve političke rasprave i situacije. Nesrećno je to što smo obojica sada odjednom upleteni u sve to. – rekao je Đoković i dodao:

– Svestan sam svega što se dešava i naravno da je to jako tužno. Oduvek sam trudio da budem profesionalan i da ispoštujem svaki dogovor koji sklopim. Moramo da dođemo do još informacija o tome šta se sve desilo kako bi mogli da donesemo racionalnu odluku o tome da li je pametno otići tamo, ili nije.

Nešto slično istakao je i Rafael Nadal.

– Naravno da sam svestan situacije, ali imam obavezu od pre godinu dana da igram tamo. Moj tim razgovara sa organizatorima, pokušaće sve da analiziraju i to je to. Znate, desile su se ove stvari i užasno je što je jedan novinar izgubio život. Znam da se unutra desilo nešto veoma loše. Pratićemo kako se situacija bude odvijala i nadam se da će stvari biti jasnije što je pre moguće.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.