19/03/18 - 12:56h

Del Potro: Iznenadio sam samog sebe

 


Agrentinski teniser Huan Martin Del Potro nakon pobede u finalu Indijan Velsa izjavio je da nije verovao da takav uspeh može da mu se desi.


Twitter

Del Potro je slavio nad prvim teniserom sveta Rodžera Federera, u veoma napetom i neizvesnom finalu.

On je nakon meča rekao:

– Nisam ni zamišljao da ovo može da mi se desi. Na ovakvom turniru, na ovakvom stadionu, protiv najboljeg na svetu. Ovaj uspeh želim da posvetim svima koji su bili pored mene i koji verovali u mene kada ni sam nisam verovao u sebe. Kada sam bio povređen nedostajala mi je ljubav koju su mi navijači davali sa tribina. Nastavljam da iznenađujem sam sebe i baš me zanima dokle mogu da napredujem.

Osmog igrača na ATP listi naredno očekuje turnir u Majamiju, koji počinje 21.marta:

– Taj turnir mi je jedan od omiljenih jer tamo ima mnogo navijača latinoamerikanaca, a tamo ću i da proslavim ovaj trofej koji sam osvojio u Indian Velsu.

Huan Martin je pričao i o tome koliko je bio blizu da završi profesionalnu karijeru:

– Svi znaju koliko sam bio blizu da ostavim tenis posle moje treće operacije, operacije zgloba leve ruke. Posle Olimpijskih igara sve se promenilo, onda sam osvojio Dejvis kup i nisam imao pritisak u tenisu. Sve sam osvojio što sam hteo osim Mastersa, ali evo sada je i to to. Želim da ostanem zdrav cele godine i želim da napravim pametan raspored turnira. Imam sve više samopouzdanja u svoj dvoručni bekend, ali ipak ne dovoljno da bih igrao kao što želim da igram. Radim na riternu, kako bih mogao da kontrolišem poen u kojem ne bih morao da trčim toliko.

Agrentinac je na kraju dodao da se nervoza zbog finala osećala na terenu:

– Igrali smo na visokom nivou. Ljudi su bili uzbuđeni zbog meča, mi smo bili nervozni što se osećalo na terenu, zato sam i pričao sa sudijom. Mislim da je sudija odradio dobar posao, a ja sam pričao sa njim pre iz nekih privatnih razloga nego zbog toga kako je on sudio.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Huan Martin Del Potro, Masters, Masters u Indijan Vels, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari