13/09/16 - 22:02h

Odluka o Šarapovoj početkom oktobra

 


Sud za sportsku arbitražu u Lozani saopštio je da će odluku o žalbi ruske teniserke Marije Šarapove doneti u prvoj nedelji oktobra.


zimbio.com

zimbio.com

Podsetimo, petostruka grend slem šampionka i nekadašnja prva teniserka sveta Marija Šarapova suspendovana jer je u januaru, tokom Australijan Opena, pala na doping testu. Marija je bila pozitivna na meldonijum, a lek koji je pila na listi zabranjenih supstanci nalazi se od 1. januara ove godine.

Međunarodna teniska federacija (ITF) suspendovala je Ruskinju na dve godine, a u žalbi koju je uputila Sudu za sportsku arbitražu u Lozani pravdala se time da je predvidela zabranu i nastavila da koristi lik.

Iz Suda za sportsku arbitražu danas su saopštili da će odluka o njenoj kazni biti doneta u prvoj nedelje oktobra.

Ukoliko žalba ne bude uvažena, Šarapova će na teren u januaru 2018. godine.

Taman kad je tenis prestao da trese skandal o dopingu Marije Šarapove, na redu su nova lica. Ruski hakeri upali su u sistem WADA i sa svetskom javnošću podelili izveštaje o navodnim zataškavanjima dopinga sestara Venus i Serene Vilijams, kao i američke gimnastičarke, četvrostruke zlatne Olimpijske šampionke u Riju de Žaneiru, Simon Bajls. Opširnije o ovome čitajte ovde.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Marija Šarapova, Teniserke, Vesti


Komentari