24/04/17 - 21:40h

Marej igra na turniru u Barseloni

 


Prvi teniser sveta Endi Marej nastupiće ove nedelje na ATP turniru u Barseloni, iako je po ispadanju iz Monte Karla najavio da će najverovatnije odmarati ove sedmice.


Twitter

Britanac će nastupiti na ovom ATP 500 turniru prvi put još od 2012. godine. Za Barselonu ga vežu upečatljiva sećanja, koja je podelio za zvanični ATP sajt.

Razgovarao sam pre nekoliko nedelja sa ljudima iz svog tima o periodu života u kojem smo najviše uživali do sada. Barselona je jako bitna destinacija u mojoj karijeri, ovde sam proveo dve prelepe godine. To je bio prvi put da sam napustio svoj dom. Iako je bilo teško, ipak tada sam prvi put osetio čari samostalnog života. To su definitivno dve najlepše godine u mom životu.

Ovde sam prvi put još od 2012. godine. Mnogo stvari se desilo u tom razdoblju. Zaista imam divna sećanja na ovo mesto, ne samo zbog treninga i života u Barseloni, već iz razloga što sam baš na jednom od ovih terena odigrao svoj prvi profesionalni meč i sećam ga se veoma dobro – rekao je Marej.

Momak iz Danblejna je debitovao na velikoj scenu upravo u katalonskoj prestonici. Bilo je to 2005. godine, kada je izgubio u tri seta od Čeha Jana Herniha.

Njegov prvi rival u ovogodišnjoj ediciji biće bolji iz duela Braun – Tomić. Svetski broj jedan će na teren u sredu.

Nagradni fond turnira u glavnom gradu Katalonije iznosi 2.604.340 evra. Titulu brani Rafael Nadal, koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Nišikorija.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Barseloni, Endi Marej, Vesti


Komentari