25/10/16 - 13:52h

Kuznjecovoj šišanje u sred meča donelo pobedu

 


Ruski teniserka Svetlana Kuznjevova napravila je potez koji će se dugo pamtiti.


zimbio.com

zimbio.com


Neutralni navijači definitivno neće žaliti što se na Završnom WTA turniru u Singapuru, umesto Džoane Konte našla Svetlana Kuznjecova.

Podsetimo, Ruskinja je kartu za SIngapur zaradila odbranivši titulu u Moskvi prošle nedelje, a već na prvom nastupu nakon toga skrenula je pažnju na sebe jednim od najneobičnijih poteza viđenih u belom sportu.

Naime, u trećem setu duela protiv Agnješke Radvanjske, Kuznjecova je uzela makaze i ošišala svoj “konjski rep”, nakon čega je stigla do pobede protiv devojke koja brani titulu na ovom takmičenju.

Smetao mi je mnogo. Kada sam udarala forhende kosa mi je udarala oko. Pomislila sam: Šta je važnije? Kosa, koja će porasti, ili meč – rekla je iskusna Ruskinja, a njena protivnica nije ni primetila kada je Svetlana zatražila makaze.

Nisam primetila taj detalj. Kosa nije bitna, dobro da nije odsekla nešto drugo – rekla je Radvanjska u neslavnom pokušaju da bude duhovita.

Kuznjecova je slavila 7:5, 1:6, 7:5, a u meč se vratila nakon što je gubila 4:1 u prvom setu.

U drugom meču Bele grupe Karolina Pliškova je savladala Garbinje Mugurusu, dok su u Crvenoj pobede ostvarile Simona Halep i Anđelika Kerber nad Medison Kiz i Dominikom Cibulkovom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Svetlana Kuznjecova, Vesti


Komentari