16/11/18 - 20:49h

Zverev: Za Federera važe drugačija pravila, Novak se slaže sa mnom

 

Nemački teniser Aleksandar Zverev požalio se na raspored turnira i nedostatak slobodnog vremena.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Mladog Nemca revoltirala je izjava Rodžera Federera da igrači treba da budu zahvalni što mogu da igraju tenis od januara do novembra.

– Rodžer je stariji, za njega važe drugačija pravila ATP-a. On zbog godina može da preskoči dva Mastersa. Ne mora ni da igra na svim turnirima serije 500. Ja moram da igram sva četiri grend slema, devet Mastersa i četiri ATP 500 turnira. Čak sam igrao i ATP 250 seriju. Rekao sam, nije stvar u količini tenisa koji igramo, već koliko imamo odmora. – rekao je Zverev i dodao:

– Čak i ako jednu nedelju ne igrate, ne možete na odmor. Morate da trenirate. Moje viđenje je da nemamo dovoljno vremena za pripreme. Završimo turnir ovde, odemo deset dana na odmor, treniramo dve nedelje i idemo u Australiju. Problem je u slobodnom vremenu, jer ga tokom sezone gotovo i nemamo. Ne možemo reći usred sezone, u redu, idem sad dve nedelje na Maldive. Ne funkcioniše to tako. Morate da trenirate, da budete pripremljeni. Što se fizičkog dela tiče, ne možete preterano žestoko da radite tokom sezone. Taj deo van sezone je ustvari jedini deo za bazične pripreme.

On je rekao da se srpski teniser Novak Đoković slaže sa njim.

– Ako pitate Novaka, a razgovarao sam sa njim o svemu, on je saglasan sa mnom. On razmišlja na taj način već desetak godina, ali nikada nije previše pričao o tome. Sada kada su igrači izrazili svoj stav, i on je glasniji.

Zverev će u polufinalu Završnog turnira u Londonu igrati upravo protiv Federera.

– Sjajno je doći do polufinala završnog mastersa, ali turnir još nije gotov. Ja sam u polufinalu, ostali su samo dobri protivnici, tu su samo najbolji na svetu. Sutra igram protiv Rodžera i to će biti veoma težak, ali se nadam lep meč. Mislim, Rodžer je na ovoj podlozi, u dvorani, neverovatan.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandar Zverev, Masters, Masters u Londonu, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.