18/05/21 - 17:00h

“Zverev? Ne osećam se prijatno da pričam o tome”

 

Švajcarac Rodžer Federer nije želeo da ulazi u diskusiju o privatnom životu Aleksandra Zvereva.


Foto: AFP

Kako je nemačkog tenisera zastupala agencija “Team8”, gde je Federer jedan od suvlasnika, Švajcarca su upitali da prokomentariše odluku Zvereva da napusti agenciju nedugo nakon što ga je bivša devojka optužila za nasilje.

– Te odluke donosi Toni Godsik. Slušaj, Saša je dobar momak, srećan sam kada ostvaruje dobre rezultate… Ali se ne mešam u takve odluke. – rekao je Federer i dodao:

– To je nešto što je u prošlosti. Važno je da Saša oko sebe ima tim sa kojim se oseća dobro. Kada je o optužbama reč, to je privatna stvar i ne želim da komentarišem.

Na pitanje novinara da li bi ATP trebalo da istraži optužbe na račun Zvereva i na neki način sankcioniše nasilno ponašanje, Federer je odgovorio:

– Možda je komplikovano to uraditi u tenisu. Uf, ne znam. To je nešto lično. Kada ste zaposleni u klubu ili imate ugovor sa ligom, onda je drugačije, jer vam oni obezbeđuju platu. Naravno da treba da postoji neki pravilnik, kao što postoje oni za ponašanje na terenu. Ali što se privatnog života tiče, ne znam… Za to postoji drugi set pravila, zakona. Ne želim da pričam o tome, ne želim da me uvlače u tu temu. Mislim da Saša želi da bude fokusiran na tenis i ko sam ja da posle toliko meseci komentarišem sve što se dogodilo. Razumem da vi želite da napravite priču. Ali razumite i vi mene, ne osećam se prijatno da pričam o tome.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandar Zverev, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.