16/11/15 - 21:44h

Živeti u vreme Novaka Đokovića – čast i privilegija!

 


London, grad sa istorijom, grad sam nekim specifičnim duhom, sa prepoznatljivom atmosferom. Malo vintage stila i puno sportskih anala. I teniskih, samim tim. Kraljevstvo u pravom smislu te reči. Veliki igrači belog sporta hodali su njegovim tlom. Najveći. Kolevka belog sporta.

Nole

Postoji onih 10-ak dana u godini kada su sve oči uprte u istu tačku. Jedan događaj, odabrani šampioni, mala žuta loptica, mreža i trofej. Istorija. Kruna sezone. Jeste da je turnir u Londonu na samom kraju sezone, da su igrači iscrpljeni, ali su i maksimalno motivisani. Nije lako održati tempo tokom cele sezone, ali oni su profesionalci. I jedan među njima, najveći je. Novak. Novak Đoković. Najspremniji teniser koga znam. Najprofesionalniji. Da me ne shvatite pogrešno, kapa dole svima. Ali, evo, dokazuje se polako kome pripada koja pozicija. A Novak je najveći po mnogo čemu. Neka! Vreme će pokazati.

london

Lepo mu je u Londonu. Nekako, kada ste sezonu učinili briljantnom, cilj vam je da tako ostane do kraja. Ne bi valjalo sada sve pokvariti. Novak i kada loše počne, kraj je uvek najbolji moguć- pobeda! Drugačije ne ume. To je on. Znate šta, mislim da se ljudi rode za to ili ne. Nema drugačijeg objašnjenja. Nisu ni svesni u početku. Ali život uvek umeša prste i odredi vam put. Veliki ćete biti, hteli ne hteli. Talenat je dar od Boga. Izađe na videlo kad tad.

U ovom kišovitom i otmenom gradu Novak je zaradio 3 titule. Ko je bio šampion u prethodne tri godine? Pa Novak. Impresivno. Dva puta slomio je Rodžera, jednom Nadala. Nažalost, ne otpisujući ga nikako unapred, nekako, Nadal je sada lak plen za sve tenisere. Ranjiv je, a to teniseri umeju da iskoriste. Svakako je šampion. Rodžer je uvek tu, uvek grebe, bori se, ne odustaje, zato je u vrhu. Ali Novak ne može da ima toliko loš dan da poklekne pred bilo kim, pa i pred njim. Prevelika je dominacija. Beskonačna. Nekad su uspevali da mu makar oduzmu set. Sada je i to pod znakom pitanja. Niko nema rešenje za njegovu igru, magičnu, virtouznu.

Novak

Novak

Da li neko sada može da ga pobedi? Pa, svet bruji o tome. Ali odgovora nema. Ovo je njegovo vreme. Šampionsko. Zlatno. To je ono što će se pamtiti. Pa, umesto što razbijamo glavu da li je moguće, uživajmo što smo tu, živi i zdravi u vreme kada igra najveći od najvećih- u vreme kada igra Novak!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Vesti


Komentari: 2

 
tenis November 16, 2015 Odgovori

Svaka, ali svaka cast na ovom tekstu. Predivno i preistinito. Zasluzuje nas Nole ovakve pohvale. Ogromna dominacija, obaranje rekorda, osvojene titule, nedelje na prvom mjestu, pehari i pehari. Bila sljaka, trava ili beton. Zivimo u doba teniskog titana, a nas je. Uzivajmo.

 
Mirko November 17, 2015 Odgovori

BOG TI POMOGO I NIKO TI NISTA NE MOGO! Napred Nole! 🙂

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.