13/07/15 - 11:30h

Zbogom Vimbldonu!Idemo dalje!(Pregled nedelje+video)

 

Lepo je bilo trijumfovati danas u Londonu. Lepo je Novak zapečatio sezonu igre na travi. Teniska javnost možda je pomalo razočarana Rodžerovim porazom jer su svi duboko verovali da će on da pobedi, ali Srbi sigurno nisu razočarani. I ne samo Srbi, nego i ljudi širom sveta koji su danas srcem i dušom bili uz Novaka. A sada je red da Novak odmori.

novak animirani film 2

Naredne nedelje nas očekuju tri nova turnira, jedan u domenu muške konkurencije i dva u okviru ženske konkurencije. Prvo ćemo da se podsetimo Njuporta koji se igra u SAD-u, a zatim i

Nema srpskih predstavnika u Njuportu ali to ga ne čini irelevantnim turnirom. Najveći deo učesnika na ovom turniru su zapravo domaći teniseri. Prošlogodišnji finalisti ovog turnira bili su Ivo Karlović i Lejton Hjuit. Pobednik u finalu bio je australijski teniser. Rezultat meča bio je 2-1 za Hjuita po setovima. Karlović će uzeti učešće i ove godine, dok Hjuita nećemo gledati.

Newport 2014 Final Highlights Hewitt Karlovic

Prebacimo sada fokus na žensku konkurenciju. Najpre ćemo se podsetiti turnira u Bukureštu, Rumuniji. U singlu će Srbiju predstavljati Aleksandra Krunić koja se sastaje sa Elenom Kulikovom, ruskom teniserkom. Krunić se takmiči i u dublu sa Andrejom Klepac. Protivnice su im Ukrajinka Valerija Strakova i Anastasija Vasileva ruskog porekla. Prošle godine je pobednica u finalu bila Simona Halep. Igrala je meč protiv Italijanke Roberte Vinči i slavila sa 2-0.

Bastad u Švedskoj će proći bez srpskih predstavnica. Prošle godine je pobednica bila Nemica Mona Bartel. Ona je u finalu igrala protiv Šanel Šipers, južnoafričke teniserke. I slavila je Nemica sa 2-0 u setovima.

Mona Barthel celebrates in Båstad

Pratite idalje dešavanja u svetu tenisa i budite uz Tenis Uživo, a mi ćemo se potruditi da uvek dobijete relevantne informacije blagovremeno.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, ATP 250, ATP u Bastadu, ATP u Bukureštu, ATP u Njuportu, Ivo Karlović, Lejton Hjuit, Novak Djoković, Simona Halep, Tenis Video, Teniseri, Teniserke, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.