12/09/14 - 09:56h

WTA Taškent: Bojana Jovanovski u finalu!

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u finale WTA turnira u Taškentu! Srpkinja je u polufinalnom meču savladala domaću teniserku Niginu Abduraimovu rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:5. Srpkinja će se u finalu sastati sa boljim iz meča Knap – Curenko.

B. Jovanovski67
N. Abduraimova45
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, zatim je u trećem gemu Srpkinja napravila brejk za 2:1, a potom je Uzbekistanka uzvratila i izjednačila na 2:2. U nastavku seta Bojana Jovanovski je u sedmom gemu opet oduzela servis Nigini Abduraimovoj, a potom je potvrdila stečenu prednost za velikih i ispostaviće se nedostižnih 5:3. U nastavku brejkova nije bilo, pa je Boka osvojila prvi set rezultatom 6:4.

Drugi set je obilovao brejkovima, a u pravoj reviji oduzetih servisa bolje se snašla Srpkinja i na kraju slavila u dva seta. Bojana Jovanovski je sjajno zapoela drugi set, napravila dva brejka u prvih pet gemova i povela sa velikih 4:1. Međutim, došlo je do malog opuštanja, a Nigina Abduraimova je to iskoristila i došla do izjednačenja 4:4. U devetom gemu Boka opet pravi brejk, ali kada je servirala za meč i imala dve meč lopte Uzbekistanka uzvraća i opet dolazi do izjednačenja. U naredna dva gema ipak je teniserka iz Srbije prvo napravila brejk, a potom ga i potvrdila za konačnih 7:5 u drugom delu igre.

Bojana Jovanovski će se u finalu sastati sa boljim iz meča Knap – Curenko.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.