20/06/14 - 18:15h

Viktor: Vraćam se jači

 

Srpski teniser Viktor Troicki ističe da jedva čeka da mu istekne suspencija i da se ponovo vrati na teren. Srbin trenira punom snagom, a do kraja godine očekuje da bude među najboljih 100 na ATP listi. Viktor će se tenisu vratiti za nekih mesec dana, tačnije 21. jula.

Viktor Troicki

Viktor Troicki

“Nešto više je od tri nedelje do isteka suspenzije, a još malo posle do prvog turnira. Samo da se završi. Malo sam uzbuđen, napet, ali pozitivno. Ne znam ni sam kako da se ponašam, jer nikada nisam bio u ovakvoj situaciji. Ovo će biti povratak na teren posle dugačkog perioda neigranja. Trenirao sam super, ali sam meč je drugačija priča”, izjavio je za Troicki posle treninga sa Borisom Pašanskim.

Troicki trenutno zauzima 341. mesto na ATP listi, a od aprila trenira punim intenzitetom kako bi se što spremniji vratio mečevima.

“Od aprila treniram maksimalno. Sve do žalbe u novembru sam vežbao normalno, nadao sam se ukidanju suspenzije, a kad su mi smanjili kaznu na godinu dana, tada sam napravio pauzu. Prva dva i po meseca uopšte nisam igrao, malo sam se bio i ugojio i opustio, a od Nove godine sam krenuo s laganim treninzima. Polako sam ulazio u treninge, a od početka aprila krenuo sa intenzivnijim radom. Osećam se fizički možda jači nego ikada. Radio sam mnogo, trenirao naporno i nadam se da neću imati problema”.

Srbin je otkrio i to da će mu prvi turnir biti u Gštadu ili Umagu, u zavisnosti od dogovora sa organizatorima, a potom nastavlja sa turnirima.

“Nakon toga igraću u Kicbilu na turniru iz serije 250, bilo u glavnom žrebu ili u kvalifikacijama.Posle toga igraću četiri ili pet čelindžera u Italiji, gde već imam vajld karte. želeo sam da iskoristim prve dve nedelje za ATP, jer posle neću imati mnogo prilika. Probaću u Aziji da tražim posebne pozivnice”, istakao je Viktor Troicki.

Cilj našeg tenisera do kraja sezone jeste povratak u Top100.

“Plan je da do kraja 2014. uđem u prvih 100 i igram glavni turnir u Melburnu. Ako budem igrao kvalitetno, to je dostižno. Osećam se dobro, unapredio sam igru. Jači sam i čvršći, radili smo na stvarima koje su škripale. Osećam sigurnost u igri, ali videćemo kada krenem kako će biti”, rekao je Troicki za “Sportski žurnal” i napomenuo da se video i čak i trenirao sa mnogo kolega u prethodnom periodu koji su mu poželeli brz povratak.

Srpski teniser je na kraju istakao da će nastaviti saradnju sa trenerom Džekom Riderom, kao i sa kondicionim trenerom Milošem Jelisavčićem.

“Ispali su carevi što su odlučili da ostanu sa mnom. Sva trojica imamo prijateljski odnos i taman je krenulo sve da funkcioniše pre nego što su me suspendovali. Jako mi je drago što su me čekali, i oni su izgubili dosta. Nadamo se da će biti kako treba”, istakao je srpski teniser.

Viktor je dodao da će sve vreme do povratka na teren trenirati u Beogradu, samo će u međuvremenu “skoknuti” na svadbu Novaka Đokovića, za koju “ne sme da kaže ni kada je ni gde”.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari: 1

 
bravo June 21, 2014 Odgovori

hvala bogu viki.znas sada sta su ti uradili pa pamet u glavu i sve ispostuj sta traze od tebe,jos ce oni tebe da kontrolisu i pakuju razne igre!nedaj se i kidaj sve sto ti je na putu,a u prvih sto ulazis sa pola snage.sve naj i zelim ti mnogo srece.SRBIJA DO TOKIJA.IDEMOOOOOOOOOOO

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.