20/08/13 - 19:45h

Viktor četiri meseca čeka na odluku suda u Lozani i ne traži zamrzavanje

 

Sud za arbitražu u sportu u Lozani (CAS) saopštio je da će za oko četiri meseca presuditi o slučaju tenisera Srbije Viktora Troickog, koji je suspendovan na 18 meseci zbog kršenja pravila o dopingu. CAS je u saopštenju naveo da Viktor Troicki nije tražio da se zamrzne suspenzija od 18 meseci, što bi mu omogućilo da učestvuje na predstojećem US Openu.

Viktor Troicki

Viktor Troicki

Međunarodna teniska federacija suspendovala je Viktora Troickog prošlog meseca zbog kršenja pravila o dopingu.
Na turniru u Monte Karlu, u aprilu, Troicki tokom doping kontrole nije dopustio da mu se uzme krv pošto se, kako je rekao, loše osećao, već je samo doneo urin. On je rekao da ga je lekarka koja je obavljala doping kontrolu pogrešno savetovala da ne mora da da i krv. Međunarodna teniska federacija ga je zbog toga kaznila suspenzijom od 18 meseci, a ne standardnom kaznom od dve godine suspenzije, pošto je prihvatila objašnjenje da se Troicki boji igala i da je tokom turnira u Monte Karlu bio bolestan. Troicki se žalio sudu u Lozani na suspenziju, a CAS nije odredio datum saslušanja.

Viktor Troicki rekao je da nije tražio zamrzavanje suspenzije dok traje proces pred sudom u Lozani, jer je slučaj veoma složen i želi da dokaže da je nevin.

“Zajedno sa svojim timom i advokatima doneo sam odluku da ne tražimo zamrzavanje sankcija do kraja razmatranja predmeta od strane TAS i to iz dva razloga.
Prvi razlog je što je slučaj veoma složen, uključeni su razni svedoci i sudija mora da preispita sve bez žurbe. To je isuviše važna stvar za moju karijeru. Osećam da sam potpuno nevin i da imam sve argumente da dobijem na Arbitraži. Drugi razlog je što u ovom trenutku ne bih mogao da igram profesionalni tenis na potrebnom nivou. Najviše želim da se ova noćna mora završi što pre, ali ne želim da u ovom trenutku bilo ko žuri”
, naveo je Troicki.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Teniseri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.