24/01/21 - 20:18h

(VIDEO) Zaslužio je ogromno strahopoštovanje!

 

Pravo je vreme da pohvalimo još jedno srpsko veliko ime. Za njega je Dušan Lajović rekao da je introvertan, Krajinović da ima veliko srce, a Novak Đoković da za ono što je on uradio treba imati jedan spreman, oštar i inteligentan um.


Laslo Đere

Pričali smo ranije koliko je težak život jednog tenisera. E pa njegov je, verujte nam, dvostruko od toga teži.

Tenis je počeo da igra kada je imao samo 5 godina u prisustvu svoga oca koji je počeo da drži treninge. Tokom juniorske karijere odigrao je 10 finala i trijumfovao u 5, a osvojio je i prestižni Oranž bol (eng. „Orange ball“) 2012. godine u konkurenciji tenisera do 18. godina. Svoju profesionalnu tenisku karijeru je započeo 2013. godine. Prelaz iz juniorske u profesionalnu konkurenciju po nepisanom pravilu bude kao da sa trčanja odete na plivanje, pa krenete da tonete jer sada morate naučiti da plutate po toj uzburkanoj vodi. Neko nauči brže, neko ima malo jači vetar u leđa, a našem teniseru je svaki dan bio kao hibiskus. Cvet iz Indije čija lepota traje samo jedan dan, na Japanskom jeziku to znači nežnost, u Kini ga zovu Kineska ruža, a u Južnoj Koreji označava besmrtnost. Veoma čudan neki cvet. Uvene za jedan dan, ali već sutra procveta jedan novi.

Tako se i naš Laslo bori. Takvom svojom upornošću, uspeo je da se probije u sam vrh svetskog tenisa. Najbolji plasman mu je bio 27. pozicija, a trenutno zauzima 56. mesto.

Igrao je dva ATP finala i oba puta trijumfovao. Prošle godine u Italiji savladao je Marka Čekinata, a svoju prvu titulu zabeležio je u Brazilu, na turniru ATP 500 kategorije, kada je savladao Kanađanina Feliksa Ože Alijasima.

Ta prva titula je bila jako važna. Nakon nje je otkrio sebe, osetio ono olakšanje koje donosi uspeh. Na toj dodeli pehara Laslo je održao govor za veliko strahopoštovanje, za jedan veliki naklon i za jedno veliko hvala što igra pod zastavom naše zemlje.

Laslo Djere shares an emotional winner's speech in honour of his parents | Rio Open 2019

Dokazao je svima koliko je jak. Zaslužio je puno i nadamo se da ćemo ga ove godine gledati u još jednom uspešnom izdanju a mi mu želimo puno uspeha u daljoj karijeri.

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Laslo Đere, Teniseri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari: 1

 
MILAN January 31, 2021 Odgovori

SVAKA ČAST NA SAJTU

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.