29/12/20 - 10:22h

Novak i FIFA prave tenisku Superligu?

 

Italijanski teniski portal “Industriadeltenis” tvrdi da postoje planovi da se osnuje teniska Superliga.


Getty Images AsiaPac

Kako portal navodi, ovu ideju podržava najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je potpisao ugovorio sa FIFA o osnivanju ovog takmičenja.

– Đoković je otišao korak dalje i potpisao saradnju sa FIFA kako bi kreirali novo takmičenje – tenisku Superligu. To bi bio turnir na svetskom nivou, pandan fudbalskoj Ligi šampiona koja ima toliko uspeha. Svetski broj jedan je već napravio novi sindikat igrača i želi da bude deo reformi u tenisu. Njegova ideja je jednostavna i komplikovana u isto vreme. Nije lako napraviti tako veliki događaj koji bi bio baš kao Liga šampiona – grupna faza, pa osmina finala, četvrtfinale, polufinale i na kraju finale na neutralnoj lokaciji. – piše portal.

Dalje se navodi kako bi takmilenje izgledalo.

– Plan je da teniseri predstavljaju određene fudbalske klubove. Recimo, Rafael Nadal bi kao navijač madridskog Reala mogao da igra za njih, Đoković je poznat kao navijač Crvene zvezde i mogao bi da igra u crveno-belom dresu. Ostaje da se vidi kako će teniski svet reagovati na ovu ideju, ali već postoje dva velika promotera – Đoković i FIFA.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.