06/04/16 - 13:14h

Vavrinka skroman: Nisam u rangu “Četvorke”, znam gde mi je mesto

 

Oni su osvojili sve. Ne radi se o kompleksu inferiornosti, jednostavno znam gde mi je mesto.

Stanislas Vavrinka

Stanislas Vavrinka


Stanislas Vavrinka je potvrdio ono što svi znamo, da je prošlog proleća u pariskom finalu odigrao meč karijere. {vajcarac je tada osvojio drugi Gren slem u karijeri pobedivši u finalu Novaka Đokovića sa 3-1 u setovima.

Što se tiče igre koju sam pružio i važnosti duela, to je bio najbolji meč u mom životu. Iznenadio sam čak i sebe jer sam na kraju drugog seta bio umoran, sve me je bolelo. Mislio sam da neću izdržati taj tempo i iznenadio sam se kako sam završio četvrti set. Osećao sam se ispunjeno, takav osećaj dolazi retko, tako da je bilo neverovatno što se to dogodilo u finalu Gren slema protiv broja jedan koji čisti sve pred sobom. Bilo je neverovatno – rekao je Stanislas.

Međutim, on sebe ne svrstava u rang Đokovića, Mareja, Fededrera i Nadala.

Federer, Nadal, Đoković i Mari su ostavili trag u istoriji u proteklih 10 godina. Osvojili su sve. Ne radi se o kompleksu inferiornosti, jednostavno znam gde mi je mesto. Četvrti sam na svetu što znači da je jedan od njih pao. Ali, oni su nadimak ’Velika četvorka’ zaradili na osnovu ostvarenog. To je deo njihove istorije. Ne pokušavam da budem u toj grupi. Već dve godine sam Top3 ili Top4. Osvojio sam u tom periodu dva Gren slema, Nadal je osvojio jedan, Federer i Mari nijedan, a Đoković je počistio sve ostalo. Moje mesto je tu, ali nisam član ’Velike četvorke’. Ipak, znam da mogu da pobedim bilo koga od njih jer sam to već uradio – završava Švajcarac.


Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Stanislas Vavrinka, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.