29/01/12 - 19:12h

Učinak srpskih tenisera na Australian Openu

 

Ako izuzmemo Novaka Đokovića, ostali naši muški predstavnici su zabeležili solidan, ali ne i više od toga, nastup na Australian Openu. Pored Novaka očekivali smo visok plasman Nenada Zimonjića… Nažalost to se nije dogodilo.

Nenad Zimonjić je igrao sa Mikaelom Ljodrom u muškom dublu. Njihov uspeh na ovom turniru je izostao reklo bi se najviše zbog činjenice da je Ljodra igrao u isto vreme i u singl konkurenciji gde je potrošio dosta snage i zato „lošiji“ njihov rezultat na ovom turniru. Njih je u osminifinala zaustavio par Paes- Štepanek, koji je kasnije i osvojio ovaj turnir u konkurenciji muških dublova.


U mešovitom dublu, Nenad Zimonjić je očekivao više uspeha. Nažalost tu se dogodilo ono čega se svi teniseri plaše. Povreda njegove partnerke, Katarine Srebotnik, sprečila ih je da nastupaju na ovom turniru i tako odložila njihov san od osvajanja titule na ovom turniru možda za sledeću godinu.

Janko Tipsarević je na ovaj turnir stigao kao 9 igrač sveta i sa dosta motivacije. Nadali smo se njegovom plasmanu u četvrtfinale i duelu sa Novakom Đokovićem. Ipak to se nije dogodilo. Janko je stigao do 3 kola i duela sa Francuzom Rišarom Gaskeom. Kao da u tom meču naš teniser nije imao inspiraciju. Biva porašen ubedljivo u 3 seta i ostaje da se nada boljem plasmanu na ovom turniru u 2013 godini.

Viktor Troicki je imao najteži žreb. Njega je već u prvom kolu čekao težak protivnik, Huan Karlos Ferero. Njega je useo da pobedi u 5 seta, ali u drugom kolu posle novih 5 seta protiv Kukuškina nije uspeo da reši u svoju korist. Velika borba i dobar meč, ali Viktor je u 2 kolu završio svoje učešće.

Bez obzira i na ove ne tako izuzetne rezultate naših tenisera, mi smo ponosni na njih jer su nam do sada nebrojano puta donosili radost i sigurni smo da će već neko od njih na sledećem turniru to učiniti ponovo!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Australian Open, Australijan Open 2012, Drugo Kolo, Dubl igrač, Finale, Grend Slem, Janko Tipsarevic, Mešoviti parovi, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Osminafinala, Polufinale, Prvo kolo, Teniseri, Treće kolo, Turniri, Viktor Troicki, Četvrtfinale, Četvrto kolo


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.