10/06/16 - 13:58h

Trebalo je da nosi zastavu: Voznijacki ne ide na OI?

 


Iako je izabrana da nosi zastavu svoje zemlje na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara ovog leta, danska teniserka Karolina Voznijacki nema pravo da učestvuje na Igrama.

Karolina Voznjacki

Karolina Voznjacki

Nekada prva teniserka sveta nije ispunila uslove za učešće na Olimpijskim igrama, jer nije dva puta nastupala za FED kup reprezentaciju svoje zemlje tokom olimpijskog kvalifikacionog ciklusa

U aprilu je trebalo da nastupi u drugom meču, protiv Bosne i Hercegovine, ali je neposredno pre toga povredila desni skočni zglob, zbog čega je pauzirala 10 nedelja.

Voznijacki se žalila na odluku Međunarodne teniske federacje (ITF), a na saslušanju 30. juna imaće podršku Teniskog saveza Danske.

Olimpijski komitet ove zemlje je još u februaru izabrao Voznijacki da na ceremoniji otvaranja nosi zastavu. Oni su tada naveli da je Karolina Voznijacki jedna od najuspešnijih teniserki Danske u poslednjoj deceniji, te su iz tog razloga odlučili da ona bude tek treća žena u istoriji koja će nositi zastavu Danske na otvaranju Olimpijskih igara.

Inače, Olimpijski komitet Danske je ove godine ukinuo pomoć Teniskom savezu ove zemlje i fokusirao se na Karolinine pripreme za Olimpijadu.

Imali smo zajednički cilj sa Teniskom federacijom Danske da pojačamo rad sa talentima od 2009. godine i vredno smo radili na tome. Ali, nažalost, moramo da naglasimo da zajedno nismo postigli cilj da imamo juniore među deset na svetu i seniore među najboljih 100. Zbog toga, moramo da se fokusiramo na Karolinine pripreme za Olimpijske igre i nećemo podržavati razvoj talenata naredne godine. – saopštili su oni krajem 2015.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Karolina Voznjacki, Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.