13/08/23 - 14:57h

Toronto: (Ne)očekivano finale

 

Oba tenisera imaju odličnu priliku da podignu svoju prvu Masters titulu.


Foto: NowPlayingToronto

Još od daleke 1881. godine teniseri iz celog sveta ukršaju svoje rekete na terenima u Kanadi. Samo još Vimbldon i US Open imaju dužu tradiciju te se sa pravom može reči da je turnir u Torontu mnogim teniserima odlična prilika za podizanje forme pred završnicu sezone. Naravno, tu je i novih 1000 ATP poena, odnosno 6,600,000$ koliko iznosi nagradni fond.

Ove godine su poznati i finalisti koji će se boriti za njihovu najvažniju titulu u dosadašnjem toku karijere. U nedelju, na centralnom terenu, snage će odmeriti Janik Siner (8. teniser sveta) i Aleks De Minor (18. teniser sveta).

Source: Getty Images North America

21-godišnji Italijan ima sedam singl titula u svojoj profesionalnoj karijer i na ovaj turnir dolazi u dobroj formi gde je redom pobeđivao: Matea Beretinija, Gaela Monfisa i Tomija Pola u polufinalu. Duel sa Endijem Marejom nije ni odigran zbog povrede koja je sprečila britanskog tenisera da izađe na teren. Iz ove turnirske nedelje izdavajamo i  razmenu od 46 udaraca koju je Siner odigrao u polufinalnom duelu sa pomenutim Tomijem Polom koja je, najposle, bila pesudna za njegov plasman u finale Toronta.

Foto: Kevin C. Cox/Getty Images North America

Sa druge strane 24-godišnji teniser iz Australije prikazuje odličnu igru tokom celog turnira. Podsećamo na njegove iznenađujuće preokrete koje je imao u duelima sa Kameronom Norijem, Tejlorom Fricom i Danilom Medvedevim, ali i na odličnu pobedu koju je De Minor ostvario protiv Alehandra Davidoviča Fokine (6-1, 6-3) u polufinalnom meču.

U njihovim međusobnim okršajima prednost ipak ide Janiku Sineru koji je do sada ostvario četiri pobede nad Aleksom De Minorom.

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Janik Siner, Masters, Masters u Torontu, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.