26/03/17 - 20:51h

TENISKE NADE (u12): Srpski dubl najbolji u Hrvatskoj, Darji Šuvirdenkovoj dupla kruna

 

U hrvatskom Vrsaru teniski klub Galeb organizovao je turnir za dečake i devojčice do 12 godina. Srbija je na ovom Tennis Europe takmičenju imala petoro predstavnika, a završili su sa dva trofeja.


Darja Šuvirdenkova

Ruskinja Darija Šuvirdenkova koja od nedavno igra pod zastavom Srbije osvojila je titulu u obe konkurencije.

Do polufinala je izgubila samo četiri gema, a mečeve prva dva kola dobila je sa 6:0, 6:0. U borbi za trofej nadigrala je Rumunku Karu Mariu Mester sa ubedljivih 6:2, 6:1.

Darja je na listi prijavljenih učesnica po rangu bila tek na 37. mestu, a pobedila je devetu, dvanaestu i šesnaestu sa te liste. Šuvirdenkova će u junu napuniti 12 godina, a ovo su joj prva dva TEJT trofeja posle tri izgubljena finala tokom prošle godine.

U singlu su nas predstavljale i Anđela Lazarević koja je stala u trećem kolu i Anja Petković, poražena u drugoj rundi.

Šuvirdenkova i Petković su odigrale dosta težak turnir u dublu. Poslednja tri meča dobile su nakon tri seta, a u finalu su sa 6:4, 3,6, 10:5 nadigrale francuski dubl Levivier/Lim.

U konkurenciji dečaka igrali su Romeo Hadžimehmedović i Vuk Rađenović. Romeo je zaustavljen u drugom kolu, a Vuk je došao do polufinala. U borbi za finale eliminisao ga je Bugarin Adriano Dženev, sa 6:3, 6:1.

Obojica su igrali i u dublu. Rađenović i Francuz Andrej Lončarević stali su u četvrtfinalu, a Hadžimehmedović je u paru sa Amerikancem Volkerom Alenom igrao polufinale.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anja Petković, Darja Šuvirdenkova, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Vuk Rađenović


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.