16/01/17 - 20:28h

TENISKE NADE (ITF): Butulija odličan u Slovačkoj

 

U nedelji nakon praznika srpski juniori su, uglavnom, odmarali. Iako ih je bilo malo na turnirima, ove nedelje ćemo izdvojiti rezultat Borisa Butulije na ITF turniru u Slovačkoj.


Boris Butulija

U pitanju je takmičenje druge kategorije za juniore do 18 godina. Igralo se od 9. do 15. januara, a jedini sprski predstavnik, Boris Butulija (18) igrao je četvrtfinale singla i polufinale u dubl konkurenciji.

U singlu nije bio među nosiocima, a njegov plasman u četiri najbolja sprečio je prvi favorit, Artem Dubrivni iz Rusije. On ga je u četvrtfinalu savladao posle velike borbe i preokreta – 4:6, 6:3, 6:1.

Očekivano, Rus je kasnije i osvojio turnir, pobedivši u finalu drugog nosioca, Ukrajinca Nikitu Maštakova sa ubedljivih 6:3, 6:2.

Dubl partner našeg tenisera bio je Aliaksandr Liaonenka iz Belorusije. Njih dvojica su bili sedmi favoriti, a i u ovom delu takmičenja Butuliji je ‘presudio’ Dubrivni, ovog puta u paru sa Ondrejem Stilerom iz Češke.

Prvi nosioci bili su u polufinalu bolji sa 6:3, 6:4, a kasnije su u finalu nadigrali druge favorite, finalistu u singlu Maštakova i domaćeg igrača Davida Jurasa – 3:6, 7:5, 10:6.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Boris Butulija, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
futa January 21, 2017 Odgovori

mozda sledece godine…

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.