18/06/20 - 16:11h

Svetski broj 1 u šoku: Ovo je odvratna diskriminacija

 


Najbolji svetski teniser u invalidskim kolicima, Dilan Alkot, kritikovao je organizatore US Opena.


zimbio.com

Kako se ove godine zbog koronavirusa igra pod specijalnim pravilima i uslovima, organizatori njujorškog grend slema odlučili su da izbace kvalifikacije, tenis u kolicima i miks dublove.

– Upravo je objavljeno da će se US open održati bez tenisa u invalidskim kolicima. Niko ništa nije pitao igrače. Mislio sam da sam uradio dovoljno da se kvalifikujem – dvaput sam bio šampion u Njujorku, prvi sam na svetu. Ali, nažalost, nedostajala mi je jedina stvar koja je bila bitna – sposobnost da hodam. Ovo je odvratna diskriminacija. – napisao je Alkot i dodao:

– Molim Vas, samo nemojte da mi kažete da sam ‘pod većim rizikom’ jer sam paralizovan. Jesam hendikepiran, ali to me ne čini bolesnim. Ja sam spremniji i zdraviji od skoro svih koji ovo čitaju, ne postoji dodatni rizik za mene. Ovo je očigledna diskriminacija da ljudi koji nisu hendikepirani donesu odluku u moje ime oko toga šta ću ja raditi u životu samo zato što sam paralizovan. To nije dovoljno dobro za US open.

Osim što je dva puta osvojio US Open, Alkot je šest puta trijumfovao na Australijan openu, a po jednom je osvojio Vimbldon i Rolan Garos.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.