15/07/13 - 14:37h

Srpske teniske nade: Ivani Jorović još jedna titula, Krstin igrao finale u Beogradu

 


Skoro da nas je i navikla na to – Ivana Jorović je i ove nedelje bila najuspešnija mlada teniserka naše zemlje. Njoj je pripala titula u Nemačkoj, dok je Peđa Krstin igrao finale na domaćem terenu. Željko Milović bio je sjajan u Uzbekistanu, a juniori se u Grčkoj nisu baš najbolje pokazali.

Ivana Jorovic

Ivana Jorovic

Ivana Jorović (16) osvojila je drugi turnir za redom, treći u poslednjih mesec dana i tako pokazala zašto je smatraju jednom od najvećih teniskih nada naše zemlje. U pitanju je juniorski turnir prve kategorije u Nemačkoj, a naša teniserka porazila je u finalu Janu Fet iz Hrvatske sa 6:3, 7:5. Na turniru je učestvovala i Mina Marković (17) koja je takmičenje završila u osmini finala porazom od Simone Heinove iz Češke, dok je Džina Milovanović (16) u drugom kolu izgubila od finalistkinje Jane Fet.

Na teniskim terenima Novak u Beogradu održan je fjučers koji se igrao za nagrandi fond od 10 000 dolara. Što se tiče naših mladih tenisera, najbolji rezultat ostvario je osamnaestogodišnji Peđa Krstin koji je poražen u borbi za titulu. Bolji od njega bio je dve godine stariji Francuz Maksim Šazal sa 6:4, 6:3. Miki Janković (18) izgubio je u četvrtfinalu, a Laslo Đere (18) u drugom kolu. Đorđe Đoković (17), Petar Tomić (19), Luka Ilić (18) i Petar Conkić (17) poraženi su na startu turnira.

Na juniorskom Fergana kupu u Uzbekistanu predstavljao nas je Željko Milović. Ovaj sedamnaestogodišnjak stigao je do četvrtfinala, gde je sa 7:6, 6:3 poražen od domaćeg tenisera Pavela Coja, koji je kasnije osvojio titulu. Milović je igrao i polufinale dublova. On i Alan Gadjiev iz Uzbekistana izgubili su od kazahstanske kombinacije Akžarkenov – Ajap.

Milica Novaković (17) bila je prvi nosilac na juniorskom Preveza kupu u Grčkoj, ali je poražena već u prvom kolu. Bolja od nje bila je Ana Ureke iz Rusije sa 2:1 u setovima. U muškom delu ovog turnira igrali su Dejan Antonić (17) i Milan Drinić (15). Antonić je poput Novakovićeve poražen na startu turnira, dok je Drinić uspeo da stigne do drugog kola.

OSTALI REZULTATI:

$25,000 Aschaffenburg – Nemačka
Drugo kolo
Natalija KOSTIĆ – Anželik VAN DER MIT 3:6, 3:6

$10,000 Sharm El Sheikh – Egipat
Drugo kolo:
Vanja KLARIĆ – Ema HAJMAN 2:6, 4:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Djordje Djoković, Ivana Jorović, Laslo Đere, Luka Ilić, Miki Janković, Milan Drinić, Mina Marković, Peđa Krstin, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Vesti, Željko Milović, Đina Milovanović


Komentari