15/07/13 - 14:37h

Srpske teniske nade: Ivani Jorović još jedna titula, Krstin igrao finale u Beogradu

 

Skoro da nas je i navikla na to – Ivana Jorović je i ove nedelje bila najuspešnija mlada teniserka naše zemlje. Njoj je pripala titula u Nemačkoj, dok je Peđa Krstin igrao finale na domaćem terenu. Željko Milović bio je sjajan u Uzbekistanu, a juniori se u Grčkoj nisu baš najbolje pokazali.

Ivana Jorovic

Ivana Jorovic

Ivana Jorović (16) osvojila je drugi turnir za redom, treći u poslednjih mesec dana i tako pokazala zašto je smatraju jednom od najvećih teniskih nada naše zemlje. U pitanju je juniorski turnir prve kategorije u Nemačkoj, a naša teniserka porazila je u finalu Janu Fet iz Hrvatske sa 6:3, 7:5. Na turniru je učestvovala i Mina Marković (17) koja je takmičenje završila u osmini finala porazom od Simone Heinove iz Češke, dok je Džina Milovanović (16) u drugom kolu izgubila od finalistkinje Jane Fet.

Na teniskim terenima Novak u Beogradu održan je fjučers koji se igrao za nagrandi fond od 10 000 dolara. Što se tiče naših mladih tenisera, najbolji rezultat ostvario je osamnaestogodišnji Peđa Krstin koji je poražen u borbi za titulu. Bolji od njega bio je dve godine stariji Francuz Maksim Šazal sa 6:4, 6:3. Miki Janković (18) izgubio je u četvrtfinalu, a Laslo Đere (18) u drugom kolu. Đorđe Đoković (17), Petar Tomić (19), Luka Ilić (18) i Petar Conkić (17) poraženi su na startu turnira.

Na juniorskom Fergana kupu u Uzbekistanu predstavljao nas je Željko Milović. Ovaj sedamnaestogodišnjak stigao je do četvrtfinala, gde je sa 7:6, 6:3 poražen od domaćeg tenisera Pavela Coja, koji je kasnije osvojio titulu. Milović je igrao i polufinale dublova. On i Alan Gadjiev iz Uzbekistana izgubili su od kazahstanske kombinacije Akžarkenov – Ajap.

Milica Novaković (17) bila je prvi nosilac na juniorskom Preveza kupu u Grčkoj, ali je poražena već u prvom kolu. Bolja od nje bila je Ana Ureke iz Rusije sa 2:1 u setovima. U muškom delu ovog turnira igrali su Dejan Antonić (17) i Milan Drinić (15). Antonić je poput Novakovićeve poražen na startu turnira, dok je Drinić uspeo da stigne do drugog kola.

OSTALI REZULTATI:

$25,000 Aschaffenburg – Nemačka
Drugo kolo
Natalija KOSTIĆ – Anželik VAN DER MIT 3:6, 3:6

$10,000 Sharm El Sheikh – Egipat
Drugo kolo:
Vanja KLARIĆ – Ema HAJMAN 2:6, 4:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Djordje Djoković, Ivana Jorović, Laslo Đere, Luka Ilić, Miki Janković, Milan Drinić, Mina Marković, Peđa Krstin, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Vesti, Željko Milović, Đina Milovanović


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.