22/07/13 - 22:23h

Srpske teniske nade: Đorđe Đoković osvojio titulu u Beogradu, Jakšićeva igrala polufinale u Britaniji, Conkić u Austriji

 

Mlađi brat Novaka Đokovića, Đorđe koji je nedavno napunio osamnaest godina, osvojio je titulu u rodnom Beogradu. Srpski teniser je slavio u dublu na terenima TC Novak. Jovana Jakšić navikla nas je na dobre rezultate, pa je i ove nedelje igrala polufinale, dok je isto pošlo za rukom i junioru Petru Conkiću.

Jovana Jaksic

Jovana Jaksic

Još jedan fjučers igrao se u nedelji iza nas u Beogradu, na teniskim terenima Novak. Nagradni fond turnira bio je 10 000 dolara, a naš teniser koji je najdalje dogurao bio je Đorđe Đoković, mlađi brat najboljeg na svetu. Osamnaestogodišnji Đorđe došao je do titule u dublu. On i Britanac Metju Šort savladali su u finalu hrvatsku kombinaciju koju su činili braća Ivan i Matej Sabanov.
Što se singla tiče, za razliku od prethodne nedelje naši mladi teniseri se nisu najbolje pokazali, pa je najuspešniji bio Laslo Đere (18) koji je igrao četvrtfinale. Marko Tepavac (19) i Goran Marković (17) poraženi su u drugom kolu, dok su već na startu turnira ispali Miki Janković (18), Đorđe Đoković (18), Petar Tomić (19) i Luka Ilić (18).

Jovana Jakšić, jedna od najboljih srpskih mladih teniserki ostvarila je i ove nedelje odličan rezultat. Dvadesetogodišnja Jovana igrala je polufinale na turniru u Vokingu, Velikoj Britaniji (25 000). Naša teniserka poražena je u borbi za finale od Pemre Ozgen iz Turske sa 6:2, 6:3, a turska igračica koja je bila šesti nosilac kasnije je osvojila titulu.

Na juniorskom turniru prve kategorije u Lincu najbolje nas je predstavio Petar Conkić (17). Mladi teniser igrao je polufinale, gde je poražen od drugog nosioca Danila Medvedeva iz Rusije sa 6:2, 6:2. Na istom turniru u kategoriji devojčica igrale su Nina Stojanović (16) koja je ispala u drugom kolu, i Džina Milovanović (16) i Mina Marković (17) koje nisu uspele da zabeleže nijednu pobedu.

OSTALI REZULTATI:

Slovak Republic F1 Futures
Prvo kolo:
Peđa KRSTIN – Tom KOCEVAR DESMAN 6:3, 4:6, 1:6

$25,000 Imola – Italija
Prvo kolo:
Natalija KOSTIĆ – Indi DE VRUM 2:6, 3:6

$25,000 Darmstadt – Nemačka
Drugo kolo:
Doroteja ERIĆ – Tamara KORPAČ 7:6, 3:6, 4:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Djordje Djoković, Goran Marković, Jovana Jakšić, Laslo Đere, Luka Ilić, Marko Tepavac, Miki Janković, Mina Marković, Nina Stojanović, Peđa Krstin, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Đina Milovanović


Komentari: 2

 
Dana July 22, 2013 Odgovori

Nije Djordje vec MARKO!

 
T. Popov July 23, 2013 Odgovori

ako Vi tako kažete 🙂

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.