07/02/17 - 18:21h

Srpkinje u Talinu – Ječmenica: Devojke motivisane da ponove uspeh od pre dve godine!

 


Fed kup reprezentacija Srbije odradila je prvi trening u Talinu, pred mečeve u okviru prvog kola Prve grupe Evro-afričke zone za 2017. godinu.


Tatjana Jecmenica – Jevtic

NIS Fed kup selekcija Srbije takmičiće se od 8. do 12. februara u estonskoj prestonici Talinu, a prvi protivnik biće selekcija domaćina.

Tim Srbije u sastavu: Nina Stojanović (126. na WTA listi), Ivana Jorović (148), Dejana Radanović (409) i Bojana Marinković (618) predvođen selektorom Tatjanom Ječmenicom Jevtić takmičiće se u grupi D gde se nalaze još Estonija, Bugarska i Izrael.

Naše devojke su danas odradile prvi trening u Talinu, a selektorka Ječmenica prenela je prve utiske.

Odradili smo danas prvi trening u Talinu, ekipa je zdrava, što je najbitnije. Devojke su raspoložene i sve je kako treba, teren je nešto sporiji, ali to nije nešto na šta se žalimo jer kako je njima, tako i nama… Znamo tim Estonije, uvek je nezgodno igrati protiv domaćina. Pre dve godine smo igrale u Evro-afričkoj zoni i uspele smo, motivisane smo da ponovimo taj rezultat – rekla je Tatjana Ječmenica Jevtić.

Prvi meč u D grupi između Srbije i Estonije igra se u sredu od 17 časova. Najbolji iz grupa boriće se u mini plej ofu, iz kojeg će pobednici obezbediti plasman u baraž za borbu za ulazak u Svetsku B grupu za 2018. godinu. Baraž je na programu 22. i 23. aprila 2017. godine.

Pobednik grupe A u mini plej ofu boriće se sa pobednikom grupe D, dok će se pobednik grupe B boriti sa pobednikom grupe C.

Grupa A:
Poljska, Gruzija, Austrija

Grupa B:
Hrvatska, Mađarska, BiH

Grupa C:
Velika Britanija, Turska, Letonija, Portugal

Grupa D:
Srbija, Izrael, Bugarska, Estonija

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Vesti


Komentari: 1

 
VESNA February 7, 2017 Odgovori

Nek im je Bog u pomoći. Za pola reprezentacije – nikad čuli. Druga polovina ni u TOP 100. Tu nam je i mesto u toj “Š” grupi, kad nismo mogli bolje sa jednom Anom Ivanović i Jelenom Janković. Uzgred, možda je ovogodišnji FED Kup poslednji za Tatjanu Ječmenicu-Jevtić. I Jecu Janković sustigle godine i treba joj novo radno mesto – nije uspela da se uda.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.