12/10/15 - 11:21h

Skok Ane Ivanović, JJ sačuvala pozicijiju! (WTA)

 

Srpska teniserka Ana Ivanović popravila je plasman na najnovijoj WTA listi i od ponedeljka je zvanično 12. teniserka sveta sa 3145 bodova, dok je Jelena Janković zadržala 24. poziciju sa 2125 poena.

Ivanovic

Ivanovićeva je u Pekingu ostvarila zapažen rezultat plasmanom u polufinale, pa je kao nagrada usledio i napredak za tri pozicije u odnosu na prethodnu sedmicu.

Bojana Jovanovski je načinila skok za dva mesta i sada je 90. igračica planete sa 690 bodova, dok je Aleksandra Krunić na ivici ispadanja iz društva najboljih 100 teniserki sveta, pošto je, nakon pada od tri pozicije, sada na 99. mestu sa 636 WTA poena.

Među najboljih deset teniserki sveta bilo je nekoliko promena. Šampionka Pekinga, Garbine Muguruza iz Španije probila se na četvrtu poziciju i pretekla Čehinju Petru Kvitovu.

Poljakinja Agnješka Radvanska je skočila sa osmog na šesto mesto, dok su Lusi Safarova i Flavija Peneta napravile korak unazad i sada zauzimaju sedmu, odnosno osmu poziciju. Treba reći i da je Švajcarkinja Timea Bačinski ostvarila renking karijere i sada je 10. teniserka planete.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Jelena Janković, Rang Lista, Teniserke, Turniri, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.